OSTAJU PRI ZAHTJEVU

Mustafa: DSK da dobije mjesto predsjednika Kosova, plan B je odlazak u opoziciju

Mustafa je rekao da ni danas, tokom razgovora sa Samoprodjeljenjem, nije razgovorano o konkretnom kandidatu za predsjednika Kosova
2267 pregleda 0 komentar(a)
Mustafa i Kurti, Foto: BETAPHOTO
Mustafa i Kurti, Foto: BETAPHOTO

Predsjednik Demokratskog saveza Kosova (DSK) Isa Musafa je večeras izjavio da ostaju pri zahtjevu da njegova stranka dobije mjesto predsjednika Kosova ili će plan B biti odlazak u opoziciju.

Poslije sjednice Glavnog obora DSK, na kojem se razgovaralo o dosadašnjem toku dijaloga o sastavljanju koalicije sa pokretom Samoopredjeljenje, Mustafa je rekao da čvrsto ostaju pri zahtjevu da njegova stranka dobije mesto predsjednika Kosova kada za to dođe vrijeme.

On je rekao da ni danas, tokom razgovora sa Samoprodjeljenjem, nije razgovorano o konkretnom kandidatu za predsjednika Kosova.

"Njegovo ime ćemo reći kada za to dođe vrijeme", rekao je Mustafa.

Mustafa je podvukao da je na sastanku glavnog odbora DSK dobio čvrstu podršku da ostane pri stavu da predsjednik Kosova bude kandidat DSK i da su spremni da podrže kandidaturu lidera Samopredjeljenja Aljbina Kutrija za premijera Kosova.

Mustafa dodaje da ostaje na Kurtiju da sazove sljedeći sastanak dva lidera na kojem će se nastaviti razgovori o vladajućoj koaliciji.

Kurti je prethodno danas, poslije davanja izjave u tužilaštvu u Prištini, gdje je pokrenuta istraga protiv Hašima Tačija i Kadrija Veseljija za davanje lažne izjava pod zakletvom, rekao da će sačekati današnju sjednicu Glavnog odbora DSK na kojoj će se odlučiti ostaju li pri zahtjevu za mjesto predsjednika Kosova.

On je rekao da je spreman da se u svakom trenutku sretne sa Mustafom da nastave razgovor o koaliciji.