KRIK: Šarić tražio od Dačićevog šefa kabineta da provjeri vodi li se istraga

"Tužilaštvo ove razgovore smatra ključnim dokazima da su iz Dačićevog kabineta mafiji dostavljane povjerljive informacije", piše portal
10006 pregleda 1 komentar(a)
Darko Šarić, Foto: FoNet/Zoran Mrđa, FoNet/Zoran Mrđa, FoNet/Zoran Mrđa
Darko Šarić, Foto: FoNet/Zoran Mrđa, FoNet/Zoran Mrđa, FoNet/Zoran Mrđa
Ažurirano: 23.12.2019. 11:35h

Darko Šarić, koji je osuđen na 15 godina zatvora zbog šverca kokaina, tražio je od šefa kabineta bivšeg ministra unutrašnjih poslova u vladi Srbije, Ivice Dačića, da provjeri da li se vodi istraga protiv njega, piše portal KRIK.

KRIK prenosi transkripte iz telefonskog razgovora Šarića, njegovog saradnika Rodoljuba Radulovića i Branka Lazarevića, tadašnjeg šefa Dačićevog kabineta, iz kojih se vidi da je Lazarević na pitanje o istrazi dogovorio da će se "vidjeti ponovo".

Razgovor je obavljen sredinom novembra 2008. godine, a "nadimci kojima se oslovljavaju i način na koji razgovaraju ukazuju na to da su ova dva čovjeka bliska i da se poznaju neko vrijeme. Lazarević ga prisno oslovljava sa čak tri nadimka – Mišo, Miško i Mićko, a Radulović njega sa - druže, brate moj i Bane", navodi portal.

"Tužilaštvo ove razgovore smatra ključnim dokazima da su iz Dačićevog kabineta mafiji dostavljane povjerljive informacije. Oni, ipak, nisu iskorišćeni na sudu jer ih je sudija Danko Laušević izbacio iz procesa i zapečatio – tako da javnost neće moći da ih čuje", piše portal.

Transkripti pokazuju i kako je Lazarević insistirao kod narko-dilera da mu nabavi "Blekberi" telefon. Predaja poklona zabilježena je i kamerom, a ove snimke je KRIK ranije objavio.

Lazarević je na sudu priznao da je dobio telefon i rekao da je to bio samo "znak pažnje". Ispričao je i da je isti telefon Radulović dao i njegovom šefu Dačiću, piše KRIK.

Bonus video: