INCIDENT U SKUPŠTINI

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske udario poslanika i nazvao ga majmunom

"Dok sam se ja borio iznad glave su mi letjeli avioni NATO-a. Mislio sam hoće li mi njihova bomba pasti na glavu. Ti si tada bio malen, ali bi sada trebao da znaš neke stvari"
17640 pregleda 27 komentar(a)
Trenutak kada Lukač udara Stanivukovića, Foto: Screenshot
Trenutak kada Lukač udara Stanivukovića, Foto: Screenshot
Ažurirano: 23.12.2019. 22:51h

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač udario je poslanika NSRS Draška Stanivukovića nakon prepirke oko zastavica NATO-a u sali Skupštine.

Lukač se za vrijeme govora u Narodnoj Skupštini Republike Srpske gdje se održava posebna sjednica vezana za Program reformi BiH, obratio Stanivukoviću koji je sa još nekoliko opozicionara u salu Skupštine unio male zastave NATO-a, prenosi Klix.ba.

Zastavice su znak protesta jer Stanivuković smatra da je Dodik potpisom na Program reformi koji je upućen u sjedište NATO-a poništio "vojnu neturalnost RS-a".

"Dok sam se ja borio iznad glave su mi letjeli avioni NATO-a. Mislio sam hoće li mi njihova bomba pasti na glavu. Ti si tada bio malen, ali bi sada trebao da znaš neke stvari. Nemoj više da donosiš to u Skupštinu inače ćeš završiti kao zastavice", rekao je Lukač.

Nakon toga je Stanivuković prišao Lukaču u namjeri da dobije objašnjenje kako će završiti.

Lukač je u pravcu Stanivukovića bacio papire, nazvao ga majmunom a potom i udario.

Sjednica je nakon ovog incidenta prekinuta.