OBRAĆANJE PREMIJERA SJEVERNE MAKEDONIJE

Zaev: Predstojeća 2020. će biti godina za pamćenje

Premijer Sjeverne Makedonije je rekao da danas želi da svi zajedno sa njim obećaju da će u 2020. "još više razgorjeti plamen zajedništva i solidarnosti" i da će "njegovati ljubav i razumijevanje prema drugom"
967 pregleda 0 komentar(a)
Zoran Zaev, Foto: Beta/AP, Beta/AP, Beta/AP
Zoran Zaev, Foto: Beta/AP, Beta/AP, Beta/AP

Premijer Sjeverne Makedonije Zoran Zaev izjavio je danas da će predstojeća 2020. biti "godina za pamćenje", jer će zemlja ući u NATO i nastaviti "snažno da kuca na vrata EU".

"Za pripadnike naše armije i sve naše građane, 2020. će biti godina za pamaćenje. Sjeverna Makdonija će i formalno postati članica NATO. Ništa nas neće zaustaviti i snažno ćemo kucati na vrata EU zato što imamo šta da kažemo. Budite ponosni na ova dostignuća", istakao je Zaev u novogodišnjem video obraćanju.

Premijer Sjeverne Makedonije je rekao da danas želi da svi zajedno sa njim obećaju da će u 2020. "još više razgorjeti plamen zajedništva i solidarnosti" i da će "njegovati ljubav i razumijevanje prema drugom".

"To su tako jednostavni, a tako veliki koraci. Hajde da produžimo da budemo primer o kojem svi govore. Da sebi stalno čestitamo na tome što smo uspjeli da vratimo slobodu i demokratiju. Da se hrabrimo jer imamo ekonomiju koja plate vuče naprijed, kao nikada do sada. Jer je ekonomija iz minusa otišla u plus",rekao je on.

Zaev je istakao da treba da bude jasno da je "pred nama i obaveza za potpuno uspostalvjanje pravne države". "Nema odstupanja, nema šminke i brzih popravki, već samo temeljna reforma", istakao je premijer Sjeverne Makedonije Zoran Zaev.

Preporučujemo za Vas