Dačić: Vučić postupio ispravno, svi Crnogorci iz Srbije da se izjasne o ovom Zakonu

Dačić smatra i da su prisutni dvostruki aršini, ističući da crnogorski režim optužuje Srbiju za velikosrpske ambicije, počev od 1918. pa nadalje, a da su ovog puta pokušali da kažu da Srbija izaziva krizu time što je navodno protiv nezavisnosti Crne Gore
45202 pregleda 177 komentar(a)
Dačić, Foto: BETAPHOTO, BETAPHOTO, BETAPHOTO
Dačić, Foto: BETAPHOTO, BETAPHOTO, BETAPHOTO

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić ocjenio je jutros da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić donio ispravnu odluku da ne ode u Crnu Goru, ali da je još važnije od toga što je prenio zvaničan stav da Srbija čvrsto stoji u odbrani prava srpskog naroda, prenosi Tanjug.

"Mi imamo legitimno pravo i obavezu da brinemo o Srbima u Crnoj Gori", poručio je Dačić za RTS ocjenjujući da je problem za crnogorsku vlast što bi Vučićeva posjeta dalje osnažila srpski narod u Crnoj Gori.

Dačić smatra i da su prisutni dvostruki aršini, ističući da crnogorski režim optužuje Srbiju za velikosrpske ambicije, počev od 1918. pa nadalje, a da su ovog puta pokušali da kažu da Srbija izaziva krizu time što je navodno protiv nezavisnosti Crne Gore.

"Pozivam ih da prestanu sa tim izrazima koji ne odražavaju realnu situaciju, to su notorne neistine i laži. Godinama unazad niko nije ni riječ rekao protiv crnogorske nezavisnosti", rekao je Dačić.

Povodom optužbi DPS Mila Ðukanovića da se Vučić miješa u unutrašnje stvari Crne Gore, Dačić je rekao da su se DPS i Crna Gora na najgrublji način mješali u unutrašnje stvari Srbije svaki dan govoreći o nezavisnom Kosovu.

Dačić je ocjenio da je crnogoirskoj vlasti potrebna antisrpska kampanja zbog izbora, ali je istakao da se Srbija zalaže i rješenje vidi u dijalogu.

On je dodao da je kranje vrijeme da se svi građani Srbije koji su crnogorskog porijekla izjasne po pitanju Zakona o slobodi vjeroispovesti, koji je usvojen u Crnoj Gori.

Dačić je rekao da je moralna obaveza svakoga ko je dobio srpsko državljanstvo, proveo životni vijek u Srbiji i sve stekao u toj zemlji da ne ćuti o ovom pitanju.

Bonus video: