Jovanović: Izjava Dačića dostojna najvećih fašista

„Očigledno je opet oživjela koalicija pojedinaca na vlasti i kriminalaca, navijača-huligana, lažnih patriota, popova spremnih da opet blagosiljaju neke nove „škorpione“, ali i koalicija sa dobrim dijelom opozicije, koja ne samo podržava ovako nešto, nego i žali što to ne može da sprovede“, ocijenio je Jovanović
7903 pregleda 18 komentar(a)
Jovanović, Foto: Screenshot/Youtube, Screenshot/Youtube
Jovanović, Foto: Screenshot/Youtube, Screenshot/Youtube

Izjava ministra inostranih poslova Ivice Dačića, da treba da se oduzme državljanstvo građanima Srbije koji imaju drugačije mišljenje po određenom pitanju, vrhunac je histerije koja vlada u Srbiji, ocijenio je predsjednik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović.

To je, smatra on, primjer ne samo otvorene diskriminacije, nego čistog fazišma.

„Očigledno je opet oživjela koalicija pojedinaca na vlasti i kriminalaca, navijača-huligana, lažnih patriota, popova spremnih da opet blagosiljaju neke nove „škorpione“, ali i koalicija sa dobrim dijelom opozicije, koja ne samo podržava ovako nešto, nego i žali što to ne može da sprovede“, ocijenio je Jovanović.

Takva izjava, smatra Jovanović, dostojna je fašizma i fašista, u najboljem duhu onoga što Dačić stvarno i jeste, pa ne mora više da se skriva.

„Obraćanje Aleksandra Vučića je moralo biti tačka na izjave o ovoj temi, i nema potrebe više iko da produbljuje probleme sa Crnom Gorom“, rekao je Jovanović.

On je poručio da je suvereno pravo jedne zemlje je da donosi zakone koje tamošnja skupštinska većina misli da treba da donese, kao što je pravo svakog građanina te države da u vezi toga izrazi svoje nezadovoljstvo.

„I tako svako normalan treba da posmatra stvari u Crnoj Gori. Umjesto toga, imamo izlive agresije koje pomaže vlast u Srbiji, što se na kraju završava ovakvom izjavom Ivice Dačića“, kazao je Jovanović.

On je naveo da djeluje da je takvima bilo malo devedesetih, „pa bi opet da se igraju rata i krvi“.

„Samo, taj isti Dačić mora da zna da će jednom ljudi u Srbiji razumejti ko ih tri decenije gura u pakao, dok se kriminalno bogati na priči o pravima Srba i njihovoj ugroženosti. Taj dan biće dan otreženjenja za sve nas i zato mu se radujem, kad god on došao“, zaključio je Jovanović.

Bonus video: