Popović: Pomoći ćemo Srbima u Crnoj Gori diplomatskim i svim neophodnim sredstvima

"U Crnoj Gori jedino važe zakoni sile i mafije koji dozvoljavaju da se otima imovina crkve, a da se ljudima uskraćuju osnovna ljudska i vjerska prava"
4718 pregleda 19 komentar(a)
Popović, Foto: BETAPHOTO, BETAPHOTO
Popović, Foto: BETAPHOTO, BETAPHOTO

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj u Vladi Srbije i predsjednik Srpske narodne stranke (SNP) Nenad Popović izjavio je danas da će kao ministar koristiti svaku priliku da ukaže na "teror koji se sprovodi nad srpskim narodom u Crnoj Gori".

"Naš narod u Crnoj Gori je u ovom trenutku najugroženija etnička zajednica u Evropi. Za njih ne važe evropske vrijednosti i zakoni. U Crnoj Gori jedino važe zakoni sile i mafije koji dozvoljavaju da se otima imovina crkve, a da se ljudima uskraćuju osnovna ljudska i vjerska prava", rekao je, u pisanoj izjavi, Popović, koji je učestvovao na litiji i molebanu ispred Hrama Svetog Save za očuvanje svetinja u Crnoj Gori.

On je ukazao da Srbija ima snage da pomogne svojim sunarodnicima u Crnoj Gori diplomatskim, ali i svim drugim neophodnim sredstvima, prenijela je SNP.

"Poručujem našoj braći u Crnoj Gori da nijesu sami. Jučerašnji veličanstveni skup u Beogradu pokazao je da je srpski narod jedinstven u odbrani naših svetinja i srpstva u Crnoj Gori. Zapaljena je iskra otpora koju je sada nemoguće ugasiti. Ona će nastaviti da se rasplamsava nošena našom vjerom u Boga i dobrotom i pravdom za koju se borimo. Naši protivnici su ljudi bez vjere i zato su osuđeni na propast", naglasio je Popović.

Bonus video: