Aleksandar Ivanović: Snimci kamera dali bi odgovor ko je ubio Olivera

"Danima su pripremali logistički to ubistvo i na kraju ga izvršili, a u tim ulicama postoji veliki broj kamera", rekao je bratanac ubijenog lidera GI SDP
2549 pregleda 1 komentar(a)
Sa prošlogodišnjeg skupa povodom godišnjice ubistva, Foto: Betaphoto
Sa prošlogodišnjeg skupa povodom godišnjice ubistva, Foto: Betaphoto

Aleksandar Ivanović, bratanac ubijenog lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića, rekao je da duboko vjeruje da bi snimci kamera za nadzor dali odgovore na mnoga pitanja, pa i na to da li su ubistvo izvršili Srbi ili Albanci i ko im je pomogao da dođu i da napuste Kosovsku Mitrovicu.

"Riječ je o svega nekoliko uskih ulica kojima se kretao Oliver. Danima su pripremali logistički to ubistvo i na kraju ga izvršili, a u tim ulicama postoji veliki broj kamera", rekao je Ivanović za novi broj nedjeljnika NIN povodom druge godišnjice ubistva lidera Građanske inicijative SDP.

On je naveo da je "nevjerovatno da odmah imamo detaljne snimke sa više kamera" kada se pali knjiga zamjenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića, a "godinama nemamo nijedan snimak kada je izgubljen život".

Prema njegovim riječima, kameru na svojoj kancelariji je lično postavio Oliver Ivanović, a "iz neobjašnjih razloga je bila isključena u momentu kada je na njega pucano".

Kako je naveo, Oliver Ivanović mu je govorio o bezbjednosnim rizicima.

"I danas mi odzvanja njegova rečenica: 'Sve su mi uradili, ostalo je još samo da me ubiju'. Lično sam s njim razgovarao prije ubistva kada mi je rekao da je obavijestio Beograd, Prištinu, pa i strance, da ne želi, ako mu se nešto desi, da poslije neko kaže: 'Nisam znao'", rekao je Ivanović, navodeći da je Oliver Ivanović bio "izuzetno ugrožen".

On je dodao da je Oliver Ivanović "upozoravao zvanični Beograd da ne smiju da dijele Srbe na naše i njihove... i da je kampanja koju vode protiv njega, u kojoj ga etiketiraju kao izdajnika, neprimjerena i nezakonita i da ga bezbjednosno ugrožavaju na takav način", rekao je Aleksandar Ivanović.

Lider Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović ubijen je na današnji dan prije dvije godine, u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice. On je pogođen hicima iz pištolja, ispaljenim iz kola u pokretu, ispred kancelarije GI SDP.

Specijalno tužilaštvo Kosova podiglo je početkom decembra optužnicu protiv šest osoba koji se terete za umiješanost u njegovo ubistvo, a izdat je međunarodni nalog za hapšenje Milana Radoičića i Zvonka Veselinovića zbog, kako se navodi u optužnici, upravljanja kriminalnom grupom.

Radoičić je potpredsjednik Srpske liste i kontroverzna figura u srpskoj zajednici na sjeveru Kosova, u čiju odbranu je, pošto je Priština pokušala da ga uhapsi, stao predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Bonus video: