Dačić o izjavi Pacolija: Da, nudimo im atomske bombe

"Znamo oko čega se ne slažemo - ne slažemo se oko Kosova", izjavio je Dačić i dodao da i Srbija može da daje takve izjave, "recimo da Srbija i RS treba da imaju jednog predsjednka"
88 pregleda 0 komentar(a)
Ivica Dačić, Foto: Betaphoto
Ivica Dačić, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 27.02.2018. 15:33h

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je danas da predstavnici Prištine treba da se naviknu na to da ima zemalja koje smatraju da je priznanje nezavisnosti Kosova pogrešno i pozvao vlasti u Prištini, ali i sve zemlje regiona da budu uzdržane oko pitanja oko kojih se ne slažu s Beogradom.

Na konferenciji za novinare s ministrima spoljnih poslova Albanije i Italije, Ditmirom Bušatijem i Andjelinom Alfanom, Dačić je rekao da svako treba da radi svoj posao i izrazio uvjerenje da "proces sa Kosovom nije završen".

Povodom navoda da je šef kosovske diplomatije Bedžet Pacoli izjavio da Dačić ima 300 miliona dolara na raspolaganju kao i da nudi oružje za lobiranje protiv nezavisnosti Kosova, srpski ministar je rekao da bi volio da je to tačno i ironično dodao: "Da, nudimo atomske bombe".

Upitan za komentar izjave albanskog premiejra Edija Rame da Kosovo i Albanija treba da imaju istog predsjednika, Dačić je rekao da ne može da bude "tumač misli" drugih političara.

"Znamo oko čega se ne slažemo - ne slažemo se oko Kosova", izjavio je Dačić i dodao da i Srbija može da daje takve izjave, "recimo da Srbija i RS treba da imaju jednog predsjednka".

Dačič se založio za uzdržanost i pozvao sve zemlje u regionu da otvoreno razgovaraju ali da budu uzdržane o pitanjima o kojima se ne slažu.

Bonus video: