Narodna stranka podnijela krivičnu prijavu protiv Lončara zbog izjave o Crnogorcima

"Režim maliciozno stvara opasne razlike tamo gdje ih nema, među građanima naše zemlje", ocjenjuju u partiji na čijem je čelu Vuk Jeremić
8047 pregleda 4 komentar(a)
Lider Narodne stranke Vuk Jeremić, Foto: Betaphoto, Betaphoto, Betaphoto
Lider Narodne stranke Vuk Jeremić, Foto: Betaphoto, Betaphoto, Betaphoto
Ažurirano: 09.02.2020. 11:46h

Narodna stranka, politička stranka u Srbiji čiji je predsjednik Vuk Jeremić, saopštila je danas da je podnijela je krivičnu prijavu protiv ministra zdravlja te zemlje, Zlatibora Lončara, zbog izazivanja nacionalne, rasne i vjerske mržnje i netrpeljivosti.

"Ovo je razlog za veliku zabrinutost i u Srbiji, jer režim maliciozno stvara opasne razlike tamo gdje ih nema, među građanima naše zemlje. Traženje neprijatelja među nama, kad ponestane spoljnih, tradicionalna je disciplina (predsjednika Srbije) Aleksandra Vučića i njegove bande još iz radikalskih dana", navodi se u saopštenju.

Narodna stranke je ocijenila da zavirivanje u rodoslov srpskih ljekara i opredjeljenje da zdravstveni sistem Srbije pročisti po nacionalnom i jezičkom ključu "nesumnjivo zaslužuje krivično gonjenje".

"Stanje u srpskom zdravstvu je svakim danom sve tragičnije - odlazak ljekara i medicinskog osoblja, njihove mizerne plate, oronule i neopremljene bolnice, višemjesečno čekanje na specijalističke preglede, nepripremljenost za borbu protiv opasnih virusa, tek su neki od aktuelnih problema", navodi se.

U saopštenju se dodaje da se ništa od toga ne može promijeniti nabolje sve dok na se na čelu zdravstvenog sistema Srbije nalazi "korumpirani mediokritet koji izaziva nespokojstvo i osjećaj srama".

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar kazao je u četvrtak, kao odgovor na pitanje da li ima Crnogoraca u zdravstvu Srbije, da "na mnogo vodećih mjesta imamo te Crnogorce koji još nisu srpski naučili" i dodao da "gleda da ih nema".