Tviter suspendovao nalog Vojislava Šešelja zbog govora mržnje

Poslije vijesti o smrti bivšeg urednika "Vremena" Dragoljuba Žarkovića, Šešelj je objavio tvit u kojem ga je nazvao "oberizdajnikom"
8533 pregleda 7 komentar(a)
Šešelj, Foto: BETAPHOTO
Šešelj, Foto: BETAPHOTO

Društvena mreža Tviter suspendovala je danas nalog predsjednika Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja.

Šešeljev nalog je suspendovan pošto su to zatražili brojni korisnici Tvitera zbog njegovih najnovijih objava na toj društvenoj mreži u kojima je vrijeđao i napadao javne ličnosti i koristio govor mržnje.

Na nalogu Šešelja stoji obavještenje da je suspendovan i da Tviter suspenduje naloge koji krše pravila te društvene mreže.

Prije suspenzije naloga, posljednji na meti lidera radikala našli su se potpredsjednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić i akademik Dušan Teodorović, navodi N1.

Šešelj je prije njih na Tviteru vrijeđao i pokojnog urednika "Vremena" Dragoljuba Žarkovića i potpredsjednicu Narodne stranke Sandu Rašković-Ivić, između ostalih.

Poslije vijesti o smrti Žarkovića, Šešelj je objavio tvit u kojem ga je nazvao "oberizdajnikom".

Kada je Rašković Ivić napisala da će nedostajati Žarković i "njegovi sjajni, ubojiti i duhoviti tekstovi", Šešelj je na Tviteru nazvao izdajniicima nju, pokojnog urednika Vremena i njenog pokojnog oca Jovana Raškovića, osnivača Srpske demokratske stranke u Hrvatskoj.