Čović tvrdi: Đukanović krio Mladića u Crnoj Gori i davao gorivo srpskoj vojsci u Srebrenici

Čović je za za TV Prva prokomentarisao da je Đukanović to "zaboravio" i "odjednom se prosvijetlio", pa sada tvrdi da se u Srebrenici dogodio "genocid"
27344 pregleda 75 komentar(a)
Nebojša Čović, Foto: Betaphoto/Branislav Božić
Nebojša Čović, Foto: Betaphoto/Branislav Božić

Bivši potpredsjednik Vlade Srbije Nebojša Čović optužio je predsjednika Crne Gore, Mila Đukanovića da je "davao oružje i gorivo srpskoj vojsci u Srebrenici", prenosi Tanjug.

Čović takođe tvrdi i da je Đukanović krio generala Ratka Mladića u Crnoj Gori.

Čović je za za TV Prva prokomentarisao da je Đukanović to "zaboravio" i "odjednom se prosvijetlio", pa sada tvrdi da se u Srebrenici dogodio "genocid".

"Milo Đukanović se odjednom prosvijetlio kada je riječ o Srebrenici i s toga ga treba podsjetiti da je on taj koji je davao i gorivo i oružje. Zaboravio je da je krio Mladića na prostoru Crne Gore, a danas, kako kaže, nema dilemu da se tamo dogodio genocid", rekao je Čović.

On je upitao Đukanovića da li ima dilemu kakvo mu je trenutno stanje u Crnoj Gori i da je 2006. godine, kada je došlo do odvajanja Srbije i Crne Gore, kako je naveo, dug zemlje na čijem je čelu bio oko 700 miliona eura, a BDP 1,8 milijardi eura, dok je sada dug 3,8 milijardi eura i BDP 4,6 milijardi eura.

"Pitam ga zašto ne priča malo o aferi "koverat" i najnovijem izvještaju u vezi sa pristupanjem Crne Gore EU, gdje su taksativno navedene sve primjedbe, među kojima je i ona koja se odnosi na Zakon o slobodi vjeroispovesti, jer tamošnje vlasti nijesu ni Evropsku komisiju uspjele da ubijede zašto su donijeli taj zakon", naveo je Čović.

On je rekao da Đukanović krije te stvari, bježi od unutrašnjih problema, afera, kriminala i korupcije, nepostojanja vladavine prava...

"Sve to Đukanović mora da krije pa se sada odjednom prosvijetlio i u vezi sa Srebrenicom, i u vezi Dubrovnika, i pisma patrijarhu Pavlu iz 1993. godine. Zato mu je sada jedini izlaz spinovanje, zamjena teza, priča o malignom uticaju Rusije, miješanju Srbije u unutrašnje stvari u Crnoj Gori...A šta su njegove izjave nego miješanje u unutrašnje stvari BiH", upitao je Čović.

Prema njegovim rečima, Đukanović samo želi da se predstavi međunarodnom faktoru kao neko ko je još potreban i "zato pokušava da napravi ambijent da su Srbi i Srbija krivi za sve."

Čović je rekao da sve ove stvari i afere sa kojima se Đukanović susreće, "nije proizveo Beograd niti Srbija, već on sam i njegova partija."

Bonus video: