Vučić raspisao parlamentarne izbore za 26. april

Predsjednik Srbije je pozvao građane da svojom voljom izaberu svoje predstavnike u parlamentu, da gledaju u budućnost i o njoj donesu odluku
1142 pregleda 0 komentar(a)
Aleksandar Vučić, Foto: Betaphoto, Betaphoto, Betaphoto
Aleksandar Vučić, Foto: Betaphoto, Betaphoto, Betaphoto

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić raspisao je redovne parlamentarne izbore u toj zemlji za 26. april.

"Upravo sam u skladu sa Ustavom raspisao izbore za narodne poslanike za 26. april 2020. godine. Svim učesnicima želim puno uspeha i da na dan izbora bude demokratska atmosfera", rekao je predsjednik Srbije.

Vučić je prethodno u obraćanju javnosti rekao da će biti više od 50 dana izborne kampanje, pa će to biti jedna od najdužih kampanja ikada, što će, kako je dodao, biti dovoljno vremena da svi predstave svoje programe, prenosi RTS.

Pozvao je građane da svojom voljom izaberu svoje predstavnike u parlamentu, da gledaju u budućnost i o njoj donesu odluku.

Redovne izbore za odbornike svih 17 beogradskih opština raspisao je predsjednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević.

Predsjednik srbijanske Republičke izborne komisije Vladimir Dimitrijević naveo je da RIK, po raspisivanju parlamentarnih izbora, ima rok od pet dana da se sastane i usvoji odgovarajuća akta.