Obradović: Vučiću želim puno zdravlja, fer suđenje i veliku biblioteku u zatvoru

"Kao hrišćanin, ja nikome ne želim zlo. A bojkot je samo sredstvo kako bi se došlo do fer izbora, a onda i do fer suđenja Aleksandru Vučiću", rekao je Obradović
4189 pregleda 0 komentar(a)
Obradović se obraća na konferenciji Saveza za Srbiju, Foto: BETAPHOTO
Obradović se obraća na konferenciji Saveza za Srbiju, Foto: BETAPHOTO

Savez za Srbiju (SzS) "raspisao" je bojkot predstojećih izbora kao odgovor na današnje raspisivanje izbora u Srbiji na sva tri nivoa za 26. april.

Na konferenciji za novinare u SzS u Beogradu, predsjedavajući tog saveza i predsjednik Demokratske stranke (DS) Zoran Lutovac je ocijenio da bez obzira na odziv glasača, predstojeći izbori neće biti legitimni bez predstavnika opozicije čije zahtjeve, kako je dodao, vlast ignoriše.

Istakao je da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić stvara "svoju opoziciju", umjesto da uvaži zahtjeve stavrne opozicije za poboljšavanje izbornih uslova.

Predsjednik pokreta Dveri, Boško Obradović kazao je da "Vučiću želi puno zdravlja, fer suđenje i veliku biblioteku u zatvoru", komentarišući tako jutrošnju izjavu Vučića: "Voleo bi on (Obradović) i da me ubiju, ali nije popularno da to kaže".

"Kao hrišćanin, ja nikome ne želim zlo. A bojkot je samo sredstvo kako bi se došlo do fer izbora, a onda i do fer suđenja Aleksandru Vučiću", rekao je Obradović.

Na pitanje novinara o njegovom stavu o migrantskoj krizi koji je za mnoge sporan, Obradović je rekao da će o tome govoriti na konferencijama svog pokreta Dveri, pošto se, kako je ocijenio, danas nisu okupili da bi pričali o pojedinačnim politikama, a "poznato je da SzS ima različite političke stavove".

Bonus video: