U Hrvatskoj 11 zaraženih koronavirusom

Na predlog Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, ministar zdravstva Vili Beroš u četvrtak je proglasio opasnost od epidemije zaraznih bolesti kao administrativnu mjeru, koja mu omogućava da preraspoređuje ljude i opremu koja se nalazi u zdravstvenom sistemu
2699 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

U Hrvatskoj je povećan broj oboljelih od koronavirusa i sada on iznosi 11, saopštio je jutros hrvatski štab civilne zaštite.

Novooboljeli je bliski kontakt jednog od dvoje oboljelih u Varaždinu.

Uz oboljele u Varaždinu još je troje zaraženih u Zagrebu, koji su iz bliskog kruga ljudi, kao i na petoro u Rijeci, takođe članova iste porodice.

Na predlog Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, ministar zdravstva Vili Beroš u četvrtak je proglasio opasnost od epidemije zaraznih bolesti kao administrativnu mjeru, koja mu omogućava da preraspoređuje ljude i opremu koja se nalazi u zdravstvenom sistemu.

Beroš je rekao da je epidemiološka situacija u Hrvatskoj trenutno obećavajuća i zadovoljavajuća, jer se radi samo o tri žarišta. On je objasnio da su svi kontakti oboljelih djelovanjem epidemiološke službe brzo detektovani i stavljeni pod kontrolu.

Bonus video: