U Sjevernoj Makedoniji se zatvaraju tržni centri i kafane

Do sada je u Sjevernoj Makedoniji koronavirusom zaraženo 18 osoba. Prvozaražena pacijentkinja je izliječena i biće puštena u ponedjeljak
2963 pregleda 0 komentar(a)
Skoplje (Ilustracija), Foto: Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock
Skoplje (Ilustracija), Foto: Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock

Vlada Sjeverne Makedonije uvela je večeras nove dodatne mjere za sprečavanje širenja korona virusa, nakon što je potvrđeno još šest slučajeva i ukupan broj se popeo na 19.

"Zatvaraju se svi kopneni granični prelazi u Sjevernoj Makedoniji, osim Tabanovca, Deve Bair, Ćafasana, Bogorodice i Blaca i prekida sa radom aerodrom u Ohridu, 48 sati od donošenja ove mjere", rekao je ministar zdravlja Venko Filipče na konferenciji za novinare.

Kako je istakao, sada se zabranjuje ulazak na teritoriju Sjeverne Makedonije i strancima iz zemalja sa srednjim rizikom, uz dosadašnju zabranu ulaska iz zemlja sa visokim rizikom po spisku Svjetske zdravstvene organizacije.

Vlada Sjeverne Makedonije je odlučila da se zatvore sve prodavnice u svim tržnim centrima, osim supermarketa, prodavnica sa hranom i apoteka, a u potpunosti da se zabrani rad kafea, restorana, klubova, kladionica, kazina.

"Svi ostala pravna lica mogu da rade i prodaju na alternativan način, preko onlajn narudžbe i telefonskog naručivanja i da dostavljaju proizvode", rekao je Filipče, dodajući da to odnosi i na ugostiteljske objekte koji pripremaju hranu.

Ministar zdravlja je rekao da je pet novooboljelih iz Debra, odakle je i najveći broj zaraženih, dok je šesti slučaj Makedonka koja je doputovala sinoć iz Barselone.

Filipče je dodao da je sada koronavirusom zaraženo 18 osoba, dok je prvozaražena pacijentkinja izliječena i biće puštena u ponedjeljak.

Bonus video: