KAMIONI ISTOVARALI KREVETE

Srbija: Na Beogradskom sajmu nikla bolnica za 3000 ljudi

“Hala 1 biće spremna do sjutra ujutru, a bočne hale Beogradskog sajma koristiće osoblje”, rekli su za Nova.rs na licu mjesta
30258 pregleda 12 komentar(a)
Detalj sa Sajma, Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs
Detalj sa Sajma, Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Nakon što je na jučerašnjoj konferenciji za medije u Srbiji najavljena promjena strategije testiranja ljudi na koronavirus, vojska te zemlje počela da postavlja bolničke krevete u najveću halu Beogradskog sajma, piše Nova.rs.

Ispred Hale 1 na Beogradskom sajmu više od 10 kamiona istovaralo je krevete.

“Hala 1 biće spremna do sjutra ujutru, a bočne hale Beogradskog sajma koristiće osoblje”, rekli su za Nova.rs na licu mjesta.

Kako javlja Nova.rs čitava hala je pod krevetima, koji su postavljeni na udaljenju od otprilike metar.

Pomoćnik ministra odbrane Srbije Nenad Miloradivić rekao je za Nova.rs da je plan da se postavi 3.000 kreveta od čega će oko 2.500 njih biti u Hali 1 Beogradskog sajma, kao i da će svi kapaciteti Sajma biti iskorišćeni u borbi protiv epidemije.

“Svi potrebni prostori će biti iskorišćeni dok se ne postavi 3.000 kreveta, kao i za postavljanje svih posebnih prostorija za ljekarsko osoblje, posebno za smještaj, za hranu i tako dalje”, precizirao je  Miloradović.

Predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić je juče najavio da se mijenja način testiranja na koronavirus.

Potpuno promijenjena strategija znači da počinje masovno testiranje, a svi koji budu bili pozitivni biće izolovani u zvaničnim institucijama ili privremenim objektima za smještanje oboljelih, poput Beogradskog sajma.

Do sada je “taktika” bila da se svi sa blagim simptomima šalju u kućnu izolaciju, ali se to sada mijenja.

Galerija