Vučić: Nije isključen cjelodnevni karantin, produžava se policijski čas

Predsjednik Srbije je naveo da će, ako se struka saglasi, biti uveden policijski čas od petka u 15 sati do ponedjeljka i istakao da je to izvjesno za Beograd i Niš
6489 pregleda 4 komentar(a)
Vučić, Foto: Betaphoto
Vučić, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 07.04.2020. 21:55h

Predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić, izjavio je večeras da nije isključeno da se u Beogradu uvede karantin od 24 sata.

Govoreći o mjeri cjelodnevne zabrane kretanja, Vučić je na RTS-u rekao da to nije isključeno i da će do toga doći ukoliko struka predloži tu mjeru.

Naveo je da će, ako se struka saglasi, biti uveden policijski čas od petka u 15 sati do ponedjeljka i istakao da je to izvjesno za Beograd i Niš.

Vučić je još rekao da je popunjenost bolnica najveći problem u Beogradu tokom pandemije koronavirusa.

"Infektivna klinika je pod najvećim udarom zajedno sa pulmologijom Kliničkog centra Srbije. Kliničko-bolnički centar "dr Dragiša Mišović" je puna, zemunska bolnica i gradska bolnica na Zvezdari se pune. Vojnomedicinski centar na Karaburmi ima 30 do 40 mjesta za obične bolesnike", kazao je Vučić u emisiji "Upitnik" na Radio-televiziji Srbije.

Zbog toga, rekao je Vučić, sve bolnice u Beogradu biće preuređene u "kovid bolnice", a samo će Vojnomedicinska akademija ostati otvorena za liječenje drugih bolesti.

"Čistimo Ortopedsku bolnicu na Banjici, na kraju će sve bolnice postati 'kovid bolnice'. Ponašali smo se najodgovornije, pretvorili smo ih sve u 'kovid bolnice'. Mi nemamo mjesta po bolnicama više. Beograd ima 22,9 odsto stanovništva Srbije, a procenat zaraženih koji leže ovdje, a nisu iz Beograda je gotovo 50 odsto", dodao je on.

Bonus video: