Dačić o Raminoj izjavi: EU i zapadne zemlje zabijaju glavu u pijesak pred velikoalbanskom politikom

Dačić je upitao šta bi bilo da je Srbija rekla da sa Republikom Srpskom treba da ima jednog predsjednika i zajedničku vanjsku i bezbjednosnu politiku
2 komentar(a)
Ivica Dačić, Foto: Betaphoto
Ivica Dačić, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 19.02.2018. 19:40h

Ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić osudio je najnoviju izjavu albanskog premijera Edija Rame i istakao da Evropska unija i zapadne zemlje "zabijaju glavu u pijesak" pred velikoalbanskom politikom, koja je, kaže, najveća prijetnja miru i stabilnosti u regionu.

Albanski premijer Edi Rama predložio je da Albanija i Kosovo imaju zajedničkog predsjednika, prenio je juče portal Gazetaekspres.

Povodom te izjave albanskog premijera, Dačić je rekao da je "zaprepašćujuće" da i ovog puta "velikoalbanske izjave" prolaze bez ikakvih ili mlakih osuda od strane EU i zapadnih zemalja.

"Rama je bukvalno rekao da su Albanija i Kosovo jedna država sa jednim predsednikom, zajedničkom spoljnom i bezbednosnom politikom. I niko ga ne kritikuje", rekao je Dačić za Tanjug.

Upitao je šta bi bilo da je Srbija rekla da sa Republikom Srpskom treba da ima jednog predsjednika i zajedničku vanjsku i bezbjednosnu politiku.

"Srbija to nikad nije tražila, a ipak je stalno na meti kritike iz Brisela i zapadnih zemalja. I poslije će neko da kaže da nema dvostrukih aršina", istakao je Dačić.

Bonus video: