Ron Džonson: SAD će nastaviti sa snažnom podrškom Kosovu

"Podrška SAD je izuzetno značajna za nas. Kosovo i njen narod će uvijek biti zahvalni za pomoć SAD i američkog naroda u svim periodima", kazao je Haradinaj
2 komentar(a)
Ron Džonson, Foto: Wikipedia
Ron Džonson, Foto: Wikipedia
Ažurirano: 19.02.2018. 16:54h

Američki senator Ron Džonson izjavio je danas u Prištini da će SAD nastaviti da snažno podržava Kosovo u ekonomskom i demokratskom razvoju i konsolidaciji državnosti Kosova, saopšteno je iz kabineta premijera Kosova.

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj i senator Džonson ra zgovarali su, kako se navodi, o aktuelnim kretanjima na Kosovu, svestranoj podršci SAD i daljem produbljivanju saradnje SAD i Kosova, posebno na planu ekonomije i vladavine prava.

"Podrška SAD je izuzetno značajna za nas. Kosovo i njen narod će uvijek biti zahvalni za pomoć SAD i američkog naroda u svim periodima", kazao je Haradinaj.

Prema njegovim riječima, Kosovo je opredijeljeno za evroatlanski put kroz produbljivanje unutrašnjih reformi, i kao primjer dobrosusjedskih odnosa sa svim zemljama regiona, uključujući i Srbiju. Haradinaj je rekao da proces dijaloga s Beogradom treba vremenski oročiti i završiti međusobnim priznanjem.

Tokom dana, senator Džonson se susreo i s predsjednikom Kosova Hašimom Tačijem, dok je prije boravka u Prištini bio u posjeti Srbiji gdje se susreo s njenim najvišim zvaničnicima.

Bonus video: