Nova S: Tužilaštvo i policija da reaguju na prijetnje smrću Ivanoviću i Kesiću

Folk pjevač Aca Lukas dao je izjavu za „Srpski telegraf“, u kojoj je prijetio smrću Ivanoviću i Kesiću, zbog toga što, kako je naveo, „pozivaju stare ljude da izađu na ulicu i da ne poštuju mjere izolacije“
11679 pregleda 8 komentar(a)
Kesić, Foto: Betaphoto
Kesić, Foto: Betaphoto

Televizija Nova S zahtijevala je danas trenutnu reakciju nadležnih državih organa povodom prijetnji smrću koje su javno, preko tabloida „Srpski telegraf“, upućene Ivanu Ivanoviću i Zoranu Kesiću.

Nova S u saopštenju navodi da se tabloid „Srpski telegraf“ pridružio kampanji koja se već nedjeljama vodi protiv nezavisnih medija koji o krizi izazvanoj koronavirusom izvještavaju profesionalno, sada prenošenjem prijetnji smrću kroz izjave nekih pjevača.

„Zahtijevamo najhitniju reakciju policije i tužilaštva jer zakon mora važiti jednako za sve, a širenje lažnih vijesti i prijetnja smrću jesu krivično djelo“, navedeno je u saopštenju.

Kako se ističe, autori emisija Veče sa Ivanom Ivanovićem i 24 minuta sa Zoranom Kesićem od početka krize ponašaju se najodgovornije moguće pozivajući ljude da ostanu u kućama i da poštuju preporuke ljekara, dok su proteklih mjeseci tabloidi pokušali da reletivizuju situaciju, negirali postojanje virusa i poručivali građanima da opasnosti zapravo nema.

Folk pjevač Aca Lukas dao je izjavu za „Srpski telegraf“, u kojoj je prijetio smrću voditelju Ivanu Ivanoviću i Zoranu Kesiću, zbog toga što, kako je naveo, „pozivaju stare ljude da izađu na ulicu i da ne poštuju mjere izolacije“.

Lukas je izjavio da će „Ivanovića i Kesića baciti kroz prozor sa desetog sprata ako se njegovoj majci nešto desi“, aludirajući na to da njegova majka gleda emisije popularnih voditelja.

Bonus video: