Preminulo 37 korisnika Gerontološkog centra u Nišu, ukupan broj preminulih Nišlija nepoznat

Od kada je 25. marta preminula doktorka niškog Doma zdravlja, kao prva žrtva novog virusa u Nišu, pa sve do minulog četvrtka nije bilo ni jedne izjave niti saoštenja o broju preminulih
13164 pregleda 2 komentar(a)
Predrag Kon, Foto: Betaphoto
Predrag Kon, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 26.04.2020. 20:05h

Od 184 korisnika Gerontološkog centra Niš koji su hospitalizovani pošto je otkriveno da je koronavirus ušao u tu ustanovu, preminulo je 37 osoba, a kod 33 osobe je virus i laboratorijski potvrđen, saopštio je epidemilog Predrag Kon na konferenciji za novinare republičkog Štaba za vanredne situacije.

Prije samo tri dana epidemilog Branislav Tiodorović je, međutim, rekao da je do tada preminulo pet korisnika Gerontološkog centra, dok su u republičkom Štabu za vanredne situacije juče kazali da nemaju podatak o ukupnom broju preminulih, ali da je od ukupno sedmoro preminulih u poslednja 24 časa, bilo četvoro korisnika iz Gerontološkog centra.

U subotu ujutru je, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio "da smo imali izuzetno tešku noć i da je koronavirus napravio "pomor" u Gerontološkom centru u Nišu".

"Svakoga dana što slušate petoro mrtvih, do jutros je više od toga, vidjećemo kako će biti do 15 sati, uvek imate preminule iz Gerontološkog centra u Nišu. Jedan, dva, tri, četiri. Uvijek. I to će da nam bude slučaj, nalažalost, i u danima koji dolaze. I sad zamislite da nismo vodili računa o starijima", rekao je Vučić za televiziju Pink.

Koliko je ukupno građana Niša preminulo od koronavirusa, u Nišu ne saopštava ni Klinički centar ni gradski Štab za vanredne situacije.

Od kada je 25. marta preminula doktorka niškog Doma zdravlja, kao prva žrtva novog virusa u Nišu, pa sve do minulog četvrtka nije bilo ni jedne izjave niti saoštenja o broju preminulih.

Epidemilog Branislav Tiodorović saopštio je na konferenciji održanoj prošlog četvrtka da su od koronavirusa u Nišu preminule 27 osobe, uključujući tu i pet korisnika Gerontološkog centra u Nišu.

U ovu brojku malo ko je u Nišu povjerovao jer su od rodbine i prijatelja uveliko stizale vijesti o umiranju velikog broja korisnika Gerontološkog centra, a takve vijesti proteklih nedjelja svakodnevno su stizale i od drugih građana čiji su najbliži liječeni od koronavirusa u niškom Kliničkom centru.

Najnovije neslaganje brojki o broju preminulih u Gerontološkom centru dodatno su podgrijale sumnju građana Niša da se u tom gradu prikrivaju stvarne brojke preminulih od koronavirusa. Prema zvaničnoj statistici u Nišu je koronavirus potvren do sada kod 1.000 osoba.

Bonus video: