VIDEO KFOR donirao opremu za bolnice u Prištini i Gračanici

"Ova donacija predstavlja akt solidarnosti koja oslikava blisku saradnju koja se razvila između KFOR-a i Ministarstva javnog zdravlja," kazao je komandant KFOR-a Mikele Risi
674 pregleda 0 komentar(a)
KFOR donirao opremu za bolnice u Prištini i Gračanici, Foto: KFOR
KFOR donirao opremu za bolnice u Prištini i Gračanici, Foto: KFOR
Ažurirano: 27.04.2020. 15:12h

KFOR je posljednjih dana donirao ličnu zaštitnu opremu vrijednu 70.000 eura bolnicama u Prištini i Gračanici, saopšteno je iz NATO.

To uključuje rukavice, maske, naorčare, odjeću za izolaciju kao i infracrvene beskontaktnte termometre i antiseptik za češćenje ruku, navodi se u saopštenju.

"Ova donacija predstavlja akt solidarnosti koja oslikava blisku saradnju koja se razvila između KFOR-a i Ministarstva javnog zdravlja," kazao je komandant KFOR-a Mikele Risi.

Prethodno je multinacionalna specijalizovana jedinica pri KFOR-u isporučila preko 50 donacija hrane i odjeće vrijedne 70.000 eura u 14 kosovskih opština, u saradnji sa lokalnim humanirarnim organizacijama i Crvenim krstom Kosova.

Iz NATO je saopšteno da KFOR, u odnosu na pandemiju COVID-19, u potpunosti primjenjuje sve preventivne mjere koje je preporučila Svjetska zdravstvena organizacija.

Takođe, ističe se, pruža podršku lokalnim institucijama na Kosovu.

Galerija

Bonus video: