VIDEO Bukom šerpi i pištaljki, građani izrazili nezadovoljstvo stanjem u Srbiji i uticajem Vučića

Iz Inicijative "Ne davimo Beograd" navode da ovim performansom žele da pokažu da građani Srbije odbijaju da budu podanici u diktaturi u koju ih aktuelna vlast uvlači
15681 pregleda 12 komentar(a)
Detalj sa Novog Beograda, Foto: Screenshot/Nova.rs
Detalj sa Novog Beograda, Foto: Screenshot/Nova.rs

Širom Beograda, ali i drugih gradova u Srbiji, i večeras su se sa terasa i prozora brojnih domova mogli čuti zvuci pištaljki i udaranja u šerpe građana vidno nezadovoljnih aktuelnim stanjem u državi, piše portal nova.rs.

Riječ je o protestu građana, koji je pokrenula Inicijativa "Ne davimo Beograd" pod nazivom "Digni glas: Bukom protiv diktature!", započetom u nedjelju i to odmah nakon aplauza podrške medicinskim radnicima i njihovoj požrtvovanosti u borbi protiv koronavirusa.

Širom prijestonice Srbije večeras su se nakon 20 sati mogli čuli zvuci pištaljki i udaranja u šerpe građana, koji ovim načinom nastoje da izraze nezadovoljstvo trenutnim stanjem u Srbiji, ali i zbog rastućeg uticaja predsjednika Srbije, Aleksandra Vučića u uslovima pandemije koronavirusa, piše nova.rs.

Pogledajte kako je to izgledalo u pojedinim djelovima Beograda:

Iz Inicijative "Ne davimo Beograd" navode da ovim performansom žele da pokažu da građani Srbije odbijaju da budu podanici u diktaturi u koju ih aktuelna vlast uvlači.

Kako dodaju i narednih večeri će se nastaviti sa ovom akcijom i pozivaju sve građane da im se priključe.

Bonus video: