RAZLIČITA OČEKIVANJA

Vučić: Krajem sljedeće nedjelje moguće ukidanje vanrednog stanja; Kon: Za mjesec dana sasvim sigurno neće biti ukinuto

“Moramo da vidimo da li se nešto dešava negativno nakon postepenog popuštanja mjera. Ako nema povećanja kada se vrati saobraćaj, i ako primjećujemo da se ništa ne dešava, da idemo dalje u popuštanje”, rekao je Kon
12022 pregleda 3 komentar(a)
Vučić, Foto: BETAPHOTO, BETAPHOTO
Vučić, Foto: BETAPHOTO, BETAPHOTO
Ažurirano: 29.04.2020. 21:23h

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da ne bi isključio mogućnost da krajem sljedeće nedelje dođe do ukidanja vanrednog stanja.

"Poslije toga više ne bi bilo nikakvog policijskog časa", rekao je Vučić, za Televiziju Srbije.

On je rekao da misli da je moguće da se dogodi da se sljedeće nedelje ukine vanredno stanje, dodajući mi "želimo da odemo iz vanrednog stanja".

Za to je, naveo je,  potrebno sačekati da bude sedam dana dobrih rezultata u borbi porotiv korona virusa kao prethodna tri dana.

Sa druge strane, epidemiolog dr Predrag Kon rekao je večeras gostujući u emisiji Pressing na televiziji N1 da “ne zna” kada će vanredno stanje biti ukinuto, ali da to “neće biti skoro”.

“Moramo da vidimo da li se nešto dešava negativno nakon postepenog popuštanja mjera. Ako nema povećanja kada se vrati saobraćaj, i ako primjećujemo da se ništa ne dešava, da idemo dalje u popuštanje”, rekao je Kon, a na konkretno pitanje Jugoslava Ćosića kada bi vanredno stanje moglo da bude potpuno ukinuto, odgovorio je:

“Za mjesec dana sasvim sigurno ne. A poslije toga, videćemo…”, rekao je Kon, prenosi Nedeljnik.

Preporučujemo za Vas