UDARALI U ŠERPE, DUVALI U PIŠTALJKE, PUŠTALI GLASNU MUZIKU

VIDEO Građani Srbije osmi put pravili "Buku protiv diktature"

Beograđani na društvenim mrežama dijele snimke na kojima se čuje buka na Voždovcu, Zvezdari, Vračaru, Novom Beogradu, Banjici, Rakovici i u drugim naseljima Beograda
3799 pregleda 5 komentar(a)
Beograd, Foto: Screenshot/Youtube
Beograd, Foto: Screenshot/Youtube

Stanovnici više gradova u Srbiji ponovo su se večeras, tokom policijskog sata u 20.05 časova, udaranjem u šerpe, pištaljkama i puštanjem glasne muzike uključili u akciju "Bukom protiv diktature", i izrazili nezadovoljstvo mjerama u borbi protiv epidemije koronavirusa i političkim odlukama vlasti.

Protestna akcija je organizovana osmi put zaredom, nakon tradicionalnog aplauza kojim građani iskazuju podršku zdravstvenim radnicima koji se bore protiv kovid-19.

Najviše snimaka na društvene mreže kače građani Beograda, Novog Sada i Niša.

Beograđani na društvenim mrežama dijele snimke na kojima se čuje buka na Voždovcu, Zvezdari, Vračaru, Novom Beogradu, Banjici, Rakovici i u drugim naseljima Beograda.

Novosađani su i večeras u više djelova grada lupali jako u šerpe, duvali u pištaljke, a bačena je i poneka petarda.

U 20.30 čulo se u nekim djelovima najvećeg grada u Vojvodini i navijačko uzvikivanje preko razglasa "Hej, hej, Đilase, vrati pare, lopove", a u jednom dijelu grada se mogao vidjeti i kratki vatromet.

Za sjutra je dio opozicije u tom gradu najavio protest na biciklima pod nazivom "Pedala Vučiću", koji će trajati od 16.30 do 18 časova.

Građani Kragujevca pravili su buku u mnogim gradskim naseljima sa svojih prozora, terasa, balkona ili iz dvorišta zvižducima, glasnom muzikom iz stanova, šerpama, pravim ili improvizovanim bubnjevima, lupanjem o ograde balkona, a čule su se i petarde.

Čačani su i večeras u 20 časova aplaudriali zdravstvenim radnicima, a pet minuta kasnije je uslijedila akcija "Bukom protiv diktature".

Sa terasa i prozora Čačani su pravili buku udarajući u šerpe, duvanjem u pištaljke i trube i bacanjem petardi.

Pola sata kasnije na nekim lokacijama u Čačku pristalice Srpske napredne stranke su palile baklje na terasama i skandiarali protiv jednog od lidera Saveza za Srbiju Dragana Đilasa.

Akciju "Digni glas: Bukom protiv diktature" je pokrenuo opozicioni pokret "Ne davimo Beograd" i Građanski front.

Preporučujemo za Vas