VIDEO Građani Srbije osmi put pravili "Buku protiv diktature"

Beograđani na društvenim mrežama dijele snimke na kojima se čuje buka na Voždovcu, Zvezdari, Vračaru, Novom Beogradu, Banjici, Rakovici i u drugim naseljima Beograda
3808 pregleda 5 komentar(a)
Beograd, Foto: Screenshot/Youtube
Beograd, Foto: Screenshot/Youtube

Stanovnici više gradova u Srbiji ponovo su se večeras, tokom policijskog sata u 20.05 časova, udaranjem u šerpe, pištaljkama i puštanjem glasne muzike uključili u akciju "Bukom protiv diktature", i izrazili nezadovoljstvo mjerama u borbi protiv epidemije koronavirusa i političkim odlukama vlasti.

Protestna akcija je organizovana osmi put zaredom, nakon tradicionalnog aplauza kojim građani iskazuju podršku zdravstvenim radnicima koji se bore protiv kovid-19.

Najviše snimaka na društvene mreže kače građani Beograda, Novog Sada i Niša.

Beograđani na društvenim mrežama dijele snimke na kojima se čuje buka na Voždovcu, Zvezdari, Vračaru, Novom Beogradu, Banjici, Rakovici i u drugim naseljima Beograda.

Novosađani su i večeras u više djelova grada lupali jako u šerpe, duvali u pištaljke, a bačena je i poneka petarda.

U 20.30 čulo se u nekim djelovima najvećeg grada u Vojvodini i navijačko uzvikivanje preko razglasa "Hej, hej, Đilase, vrati pare, lopove", a u jednom dijelu grada se mogao vidjeti i kratki vatromet.

Za sjutra je dio opozicije u tom gradu najavio protest na biciklima pod nazivom "Pedala Vučiću", koji će trajati od 16.30 do 18 časova.

Građani Kragujevca pravili su buku u mnogim gradskim naseljima sa svojih prozora, terasa, balkona ili iz dvorišta zvižducima, glasnom muzikom iz stanova, šerpama, pravim ili improvizovanim bubnjevima, lupanjem o ograde balkona, a čule su se i petarde.

Čačani su i večeras u 20 časova aplaudriali zdravstvenim radnicima, a pet minuta kasnije je uslijedila akcija "Bukom protiv diktature".

Sa terasa i prozora Čačani su pravili buku udarajući u šerpe, duvanjem u pištaljke i trube i bacanjem petardi.

Pola sata kasnije na nekim lokacijama u Čačku pristalice Srpske napredne stranke su palile baklje na terasama i skandiarali protiv jednog od lidera Saveza za Srbiju Dragana Đilasa.

Akciju "Digni glas: Bukom protiv diktature" je pokrenuo opozicioni pokret "Ne davimo Beograd" i Građanski front.

Bonus video: