AKCIJA U VIŠE GRADOVA

Građani Srbije i večeras nastavili akciju "Bukom protiv diktature"

Akciju “Digni glas: Bukom protiv diktature” su 26. aprila pokrenuli opozicioni pokret “Ne davimo Beograd” i Građanski front
4226 pregleda 6 komentar(a)
Detalj iz Kragujevca, Foto: Printscreen YouTube
Detalj iz Kragujevca, Foto: Printscreen YouTube

Građani Srbije večeras su se ponovo u više gradova u 20.05 časova udaranjem u šerpe, pištaljkama i puštanjem glasne muzike uključili u akciju "Bukom protiv diktature" i tako pokazali nezadovoljstvo zbog poteza i ponašanja vlasti, piše Nova.rs

Prvo se u 20.00 čuo aplauz za zdravstvene radnike, a odmah nakon toga, u 20.05, građani su se oglasili i bukom protestovali u skoro svim djelovima Beograda, ali i u drugim gradovima širom Srbije.

Sa terasa i prozora i večeras su odzvanjale šerpe, pištaljke i glasna muzika. Buka se pravi na najrazličitije načine. U nekim delovima grada, kao i prethodnih večeri, mogle su se čuti i trube i čegrtaljke.

Akciju “Digni glas: Bukom protiv diktature” su 26. aprila pokrenuli opozicioni pokret “Ne davimo Beograd” i Građanski front.

Kao odgovor akciji “Bukom protiv diktature”, pristalice Srpske napredne stranke počele su nekoliko dana kasnije da puštaju patriotsku muziku sa obližnjih zgrada, često paleći baklje na krovovima zgrada.

Situacija je kulminirala prije dvije večeri kada je na zgradi preko puta stana gdje žive maloljetna djeca jednog od lidera opozicije Dragana Đilasa instaliran razglas sa koga je puštano uvredljivo skandiranje na njegov račun.

Zbog toga su se sinoć lideri opozicije i građani okupili na Vračaru uprkos policijskom času, da pruže podršku Draganu Đilasu i njegovoj porodici.

Preporučujemo za Vas