Hrvatska: Poginula dva pripadnika ratnog vazduhoplovstva, ministar podnio ostavku

"Ono što je važno je da sve bude istraženo, govorim cijelom sistemu, da se mora govoriti istina i da o svemu moramo biti transparentni", poručio je Krstičević
10222 pregleda 1 komentar(a)
U padu aviona stradale dvije osobe, Foto: Betaphoto
U padu aviona stradale dvije osobe, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 07.05.2020. 20:40h

U padu vojnog školskog aviona, koji se danas oko 16 sati srušio u mjestu Biljane Donje nedaleko od Zadra, poginule su dvije osobe.

Načelnik Glavnog štaba hrvatskih oružanih snaga, admiral Robert Hranj, saopštio je da su stradali natporučnik Marko Novković i polaznik poručnik Luka Jagetić, te da razlozi pada nisu poznati, prenosi Indeks.

Avion je pao pola sata nakon polijetanja. S avionom nije bilo problema i bio je u upotrebi od 2007. Pilot Novković je bio vrlo iskusan pilot, član Krila Oluje. Jagetić je već obavio samostalni let, letačka obuka je išla po planu, rečeno je na pres konferenciji.

Ministar odbrane podnio ostavku

Potpredsjednik hrvatske vlade i ministar odbrane Damir Krstičević podnio je ostavku na obje funkcije.

"Ono što je važno je da sve bude istraženo, govorim cijelom sistemu, da se mora govoriti istina i da o svemu moramo biti transparentni", poručio je Krstičević.

On je izrazio saučešće porodicama poginulih.

Iz Policijske uprave su ranije kazali da su odmah po dojavi na mjesto nesreće upućeni policijski službenici, a o događaju obaviješteni vatrogasci, hitna i sve druge nadležne službe.

Bonus video: