NAJAVA LIDERA POKRETA SLOBODNIH GRAĐANA

Trifunović: Izlazimo na izbore, ući ćemo u taj svinjac i cijepaćemo ih kao Obradović

Predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću je poručio da je mnogo bolji glumac od njega i da mrzi loše scenarije, te da je riješio njegov da rasturi
5780 pregleda 5 komentar(a)
Trifunović, Foto: Beta/AP
Trifunović, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 08.05.2020. 12:54h

Pokret slobodnih građana izlazi na izbore, izjavio je na konferenciji za novinare lider ovog pokreta Sergej Trifunović., prenosi Nova.rs.

“Ući ćemo u taj svinjac, ali ćemo ući da se borimo za dostojanstvo svima kojima je ono oduzeto”, rekao je Trifunović.

Predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću je poručio da je mnogo bolji glumac od njega i da mrzi loše scenarije, te da je riješio njegov da rasturi.

“Svjesni smo da se nijedan segment nije promijenjen nabolje. Sve je šest puta gore. Izbori za vrijeme Vučića nikad neće biti bolji”, rekao je Trifunović.

On je dodao da je neophodan najjači mogući otpor.

“Aplaudiram Obradoviću, tako ćemo ih cijepati i kad uđemo u Skupštinu. Ne dozvoljavam da parlament bude prćija Maje Gojković. Mi ćemo se svim sredstvima, ponavljam, svim sredstvima boriti da mu vratimo ugled. Želim da pogledam svakog poslanika u oči i da ga pitam zašto su glasali protiv zakona o liječenju djece”, rekao je Trifunović.

On je izjavio da je ranije u PSG prilikom internog glasanje 52 odsto bilo za izlazak na izbore, a 48 odsto za bojkot.

“Ja sam presjekao tada da idemo u bojkot. Jedinstvo opozicije je bitno. Pokušavao sam da napravim platformu, da idemo svi zajedno u napad u borbu, a ne u defetizam. Mene niko do sada nije ubijedio u to zašto je bojkot dobar”, rekao je  Trifunović i dodao da smatra Dragana Đilasa i Vuka Jeremića za saborce.

“Na sva moja pitanja odgovarlo se pričama o tehničkoj vladi, kao u Makedoniji. Ono što sam vidio je da u bojkot pasivi ništa ne može da se desi”.

Trifunović je ponovio da je od funkcionera SNS dobio ponudu da izađe na izbore za 500 hiljada eura, i Dačićevo mjesto u vladi.

“Ne znam odakle ideja da sam sad uzeo pare. Ja sam prvi u politici koji je izašao sa takvom informacijom, a vjerujem da ih je bilo više”.

Preporučujemo za Vas