Crnogorska partija optužila Dačića da poziva na sukobe u Crnoj Gori

Dodali su da službeni Beograd "nije osudio mitingašenje i litijašenje po Crnoj Gori u doba pandemije, dok se istovremeno unutar Srbije koriste drugi aršini"
694 pregleda 1 komentar(a)
Crnogorska partija, Logo
Crnogorska partija, Logo

Crnogorska partija sa sjedištem u Novom Sadu optužila je danas ministra spoljnih poslova Srbije Ivice Dačića da se svojim izjavama miješa u unutrašnje stvari Crne Gore.

Partija je u saopštenju pozvala Dačića da "prestane sa svojim sumornim prognozama da se u nekim scenarijima može desiti da po prvi put u istoriji vidimo sukobe između bratskog crnogorskog i srpskog naroda".

"Partija na čijem je čelu je bila najgori primjer ratno-huškačke politike u Evropi krajem 20. veka i prosto je komično da se on smatra pozvanim da dijeli lekcije o bratskoj ljubavi, zaboravljajući na Vukovar, Sarajevo i ostale crne spomenike SPS nacionalne ideologije koja je sahranila SFRJ", ocijenili su iz Crnogorske partije.

Dodali su da službeni Beograd "nije osudio mitingašenje i litijašenje po Crnoj Gori u doba pandemije, dok se istovremeno unutar Srbije koriste drugi aršini".

"Srbija kod sebe podržava borbu protiv koronavirusa, a u Crnoj Gori ne osuđuje masovna okupljanja i implicitno podržava ponašanje koje ugrožava javno zdravlje svih građana Crne Gore, nezavisno od etničke pripadnosti", stoji u saopštenju.

Bonus video: