Brnabić: Nećemo zatvarati granice za crnogorske građane, naši ne bi trebalo da idu gdje su nepoželjni

Premijerka Srbije smatra da pravi razlog za odluku Crne Gore da otvori granice za niz zemalja, ali ne i za Srbiju nije u epidemiji koronavirusa i broju zaraženih
63236 pregleda 121 komentar(a)
Premijerka Srbije Ana Brnabić, Foto: Betaphoto, Betaphoto, Betaphoto
Premijerka Srbije Ana Brnabić, Foto: Betaphoto, Betaphoto, Betaphoto
Ažurirano: 25.05.2020. 22:01h

Srbija neće zatvarati granice za crnogorske građane, kao što je to uradila zvanična Podgorica za građane Srbije, ali će biti zatvorena za mafijaše i kriminalne klanove iz Crne Gore, poručila je srbijanska premijerka Ana Brnabić povodom odluke Crne Gore da za građane Srbije ne otvori granicu 1. juna.

Srbija, kako je kazala, neće uvoditi "recipročne mjere", ali je istakla da građani Srbije ne bi trebalo da idu tamo gdje su, kako ona tvrdi, nepoželjni.

Ana Brnabić je za Pink ocijenila da su srbijanski građani sada mogli da vide da su nepoželjni u Crnoj Gori, jer u Srbiji, kako je istakla, "nismo lagali da ljudi umiru od gripa ili zapaljenja pluća, a ne od koronavirusa", kako prenosi Tanjug.

"Nastavićemo i dalje da se ponašamo odgovorno i ozbiljno prema našim građanima i da uvijek govorimo istinu", rekla je premijerka, iako, kako je dodala, pravi razlog za odluku Crne Gore da otvori granice za niz zemalja, ali ne i za Srbiju nije u epidemiji koronavirusa i broju zaraženih.

"Nećemo sprječavati običnim crnogorskim građanima da posjete Srbiju, ali hoćemo još snažnije i još oštrije sprječavati ulazak crnogorskih kriminalaca i mafijaških klanova iz Crne Gore koji su decenijama ubijali po Srbiji i terorisali naše građane", rekla je Brnabićeva.

Istakla je da Srbija u borbi protiv kriminalaca iz Crne Gore neće imati milosti.

"Ovakav odnos crnogorskog premijera poslao je jasnu poruku građanima. Zamolila bih da građani što duže i u većem broju ostaju u našoj Srbiji i da ako negdje moraju da odu ne idu tamo gdje su građani Srbije nepoželjni", poručila je srbijanska premijerka.

Crnogorski premijer Duško Marković je danas rekao da će se granice početkom juna otvarati za one zemlje u kojima je broj zaraženih 25 i manje u odnosu na 100.000 stanovnika.

"Prve zemlje su Hrvatska, Slovenija, Austrija, Njemačka, Poljska, Češka, Mađarska, Albanija, Grčka", rekao je Marković.

Bonus video: