"SVI BI TREBALO DA SPUSTE LOPTU"

Ljajić o odluci Crne Gore: Svi ćemo imati štetu ako se uđe u spiralu mjera i kontramjera

Ljajić o odluci Crne Gore: Svi ćemo imati štetu ako se uđe u spiralu mjera i kontramjera

586 pregleda 0 komentar(a)
Rasim Ljajić, Foto: Betaphoto
Rasim Ljajić, Foto: Betaphoto

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić izjavio je danas da će svi u regionu trpjeti štete ukoliko se posle odluke Crne Gore da od 1. juna ne otvori granice za državljanje Srbije, uđe u spiralu mera i kontramera.

Ljajić je za Radio televiziju Srbije rekao da ne vidi ekonomsku logiku u toj odluci Podgorice i dodao da je i epidemiološka situacija u regionu takva da omogućava olakšan prelaz granica.

"Crna Gora ima interes da ima najbolje moguće odnose sa Srbijom, ako ništa drugo zbog velikog broja naših turista koji ljetuju tamo a Srbija izvozi i više od 750 miliona eura robe u Crnu Goru, posebno u ljetnjim mjesecima", kazao je ministar.

Komentarišući izjavu ambasadora Crne Gore u Beogradu da odluka nije konačna, Ljajić je rekao da se nada da će od 1. juna i državljani Srbije moći da putuju u Crnu Goru "kao što je i Srbija otvorila granice za sve putnike".

"Svi bi trebalo da spuste loptu i da uđu u proces dogovaranja i rešavanja otvorenih pitanja. Treba da se vratimo na teren ekonomije i interesa a interes Srbije je da ima najbolje moguće odnose sa svima u regionu", dodao je Ljajić.

Preporučujemo za Vas