Vučić: Odluka Crne Gore politička, mi u to blato nećemo ulaziti

Predsjednik Srbije je rekao da je odluka Direktorata civilnog vazduhoplovstva o suspenziji slijetanja aviona Montenegro erlajnsa na beogradski aerodrom, najelegantniji i najpristojniji mogući odgovor Beograda na odluku Podgorice

3318 pregleda 9 komentar(a)
Vučić, Foto: Betaphoto
Vučić, Foto: Betaphoto

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je kako nema sumnje u to da je odluka Crne Gore da od 1. juna ne otvori granice sa Srbijom politička, ali ističe da Srbija svoju granicu neće zatvarati. "Mi u to blato nećemo ulaziti", rekao je Vučić novinarima.

"Bilo mi je jasno od prvog trenutka da je ta odluka politička i uvjeren sam da će se ona mijenjati, ne zato što će naprasno početi da više vole Srbiju, već zato ćto će njihovi interesi to zahtijevati i siguran sam da će tražiti dovoljan razlog da je promijene", rekao je predsjednik u Smederevskoj Palanci gdje je počela gradnja fabrike "Kjungšin kejbl".

Vučić tvrdi da sve zemlje kojima je Crna Gora dozvolila ulazak imaju proporcionalno značajno veći broj mrtvih nego Srbija.

On je rekao i da Srbija neće da "ulazi u to blato" i da zaustavlja građane Crne Gore i da cijeni ko je koliko testova uradio, "od kojih je bolesti umirao, a nije prijavljivao", prenosi Tanjug.

"Mi ćemo da držimo naše granice otvorenim, jer je to ne samo u evropskom duhu, već u srpskom duhu, duhu dobrih prijateljskih i bratskih odnosa, a time bismo kažnjavali i 30 odsto Srba koji tamo žive, a nećemo da kažnjavamo ni njih, niti ostale građane Crne Gore", rekao je Vučić.

Dodao je da Srbija nema nikog bližeg od Crne Gore, ali da to ne znači da se slaže sa politikom vlasti u Podgorici.

"To su naša braća, ma koje vjere i nacije da su. Svi građani Crne Gore su dobrodošli u Srbiju i nemamo nikakav problem s tim. Nikakva ograničenja po nacionalnoj, vjerskoj ili drugoj pripadnosti nećemo uvoditi, a njima hvala što su pokazali šta misle o nama, time mnogo više govore o sebi nego o nama", kazao je Vučić.

Naveo je i da je odluka Direktorata civilnog vazduhoplovstva o suspenziji slijetanja aviona Montenegro erlajnsa na beogradski aerodrom, najelegantniji i najpristojniji mogući odgovor Beograda na odluku Podgorice.

"Mi ćemo dodatno zatvoriti granice za još 50 ili 100 ljudi iz kriminalnih grupa iz Crne Gore, to je mjera koju ćemo preduzeti", kazao je Vučić.

Bonus video: