"ODLUKA ZA MONTENEGRO AIRLINES NIJE POLITIČKA"

Dačić: Nelogična odluka da Crna Gora ne otvori granice sa Srbijom

"Ako to nije opasno za građane Mađarske, Bugarske i Grčke zašto bi relaksacija mjera sa Srbijom bila opasna za građane Crne Gore"

1940 pregleda 4 komentar(a)
Ivica Dačić, Foto: Betaphoto
Ivica Dačić, Foto: Betaphoto

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić ocijenio je da je nelogična odluka Crne Gore da ne otvori granice za građane Srbije.

"Nelogično je da u danu kada ministar Sijarto kaže da Mađarska otvara granice sa Srbijom, kada Micotakis i Borisov govore da će otvoriti granice za građane Srbije i da neće biti potrebni ni testovi ni karantin, a i Srbija otvara granice od 1. juna za Crnu Goru, nelogično je da to ne prate ostale zemlje u regionu", rekao je Dačić.

"Ako to nije opasno za građane Mađarske, Bugarske i Grčke zašto bi relaksacija mjera sa Srbijom bila opasna za građane Crne Gore".

Dodao je i da Srbija nije dobila od Crne Gore zvanično tu odluku.

Odluka da se aviokompaniji Montenegro Airlines ne dozvoli slijetanje na beogradski aerodrom, naveo je Dačić, odluka je civilnih vazduhoplovnih vlasti Srbija i nije politička niti mjera reciprociteta.

"Er Srbija je tražila prije Montenegroerlajnsa dozvolu za letove za Podgoricu i Tivat, nije je još dobila. Odlika civilnih vazduhoplovnih vlasti se isključivo bavi pitanjima avio prevoza i položaja našeg avio prevoznika koji mora da ima ravnopravan položaj sa njima", dodao je.

Preporučujemo za Vas