Trifunović napadnut u Beogradu: Zagovornici bojkota mi crtaju metu, rade isto što i Informer (VIDEO)

Policija je potvrdila da su dvoijica muškaraca uhapšena zbog napada

15676 pregleda 63 reakcija 3 komentar(a)
Sergej Trifunović, Foto: BETAPHOTO
Sergej Trifunović, Foto: BETAPHOTO
Ažurirano: 31.05.2020. 17:55h

Lider Pokreta Slobodnih građana Sergej Trifunović napadnut je ispred Ruskog cara u Knez Mihailovoj u Beogradu tokom skupljanja potpisa za predstojeće izbore, piše N1.

Kako je za N1 ispričao član Predsjedništva Pokreta slobodnih građana Petar Miletić, Trifunoviću je prišao čovjek i provocirao ga pitanjima "ko ovo plaća" i onda ga je u jednom trenutku udario po licu.

Miletić je naveo i da je policija, koja je bila u blizini, privela napadača, a da će advokat PSG-a podnijeti prijavu.

Pokret Slobodnih građana prikupljao je potpise ispred Ruskog cara za izlazak na predstojeće parlamentarne izbore.

Trifunović: Zagovornici bojkota mi crtaju metu, rade isto što i Informer

Trifunović je ocijenio u izjavi za "Al Džaziru" da mu metu na čelu crtaju simpatizeri opozicije koja je proglasila bojkot izbora.

Objašnjavajući šta je prethodilo incidentu, Trifunović je rekao kako ga je jedan od prolaznika pitao ko je kupio šator, a da mu je on odgovorio "Vučić".

"'Da, da, Vučić, znamo da je Vučić', ja rekoh: 'Ali, Đilas je platio ozvučenje'... Kaže on: 'Nemoj ti meni... ja sad provalim da je čovjek zaista ozbiljan i kažem: 'Pozdravite Vašu gospođu majku'. To je zaista sve što sam rekao. I slijedi takav udarac, ja skačem na njega, moji me drže...", rekao je Trifunović za "Al Džaziru", koja je objavila i snimke incidenta.

Tada je, prema riječima Trifunovića, drugi čovjek prolazio biciklom i izvadio šrafciger.

"To je čovjek koji već tri dana dolazi ovdje i baca najgore moguće uvrede, koji na mene vadi šrafciger. Cio narativ koji dio opozicije koja je u bojkotu, upućuje ka nama, da smo prodani Vučićevi plaćenici, rade isto ono što radi Informer Dragana Vučićevića i Pink Željka Mitrovića, oni crtaju mete na našem čelu i onda dolazi do ovakvih slučajeva", rekao je Trifunović za "Al Džaziru".

Policija je kasnije potvrdila da su dvoijica muškaraca uhapšena zbog napada.

Bonus video: