Vučić: Napad na Trifunovića posljedica postojanja ekstremnog dijela društva


Vučić je kazao da je zbog toga prije dva mjeseca "prestao da pominje i da napada predstavnike opozicije" i dodao da ekonomski oporavak treba da bude prioritet cijelog društva

6863 pregleda 2 komentar(a)
Aleksandar Vučić, Foto: Betaphoto
Aleksandar Vučić, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 01.06.2020. 19:22h

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ocijenio je da je današnji napad na lidera Pokreta Slobodnih građana Sergeja Trifunovića posledica "postojanja ekstremnog dijela društva" koje "ne nudi (politički) program, a želi da učestvuju u vlasti".

On je gostujući na TV Pink osudio incident, uz napomenu da niko nema pravo da primijeni silu "čak iako neko jeste opsovao", ali i da "nema sumnje da i vlast mora nešto da promijeni".

Vučić je kazao da je zbog toga prije dva mjeseca "prestao da pominje i da napada predstavnike opozicije" i dodao da ekonomski oporavak treba da bude prioritet cijelog društva.

Kako je rekao, prema istraživanjima u koje je imao uvid, "PSG ali i brojne druge partije će ući u parlament", ali je podvukao da sa tom političkom opcijom neće sarađivati.

"Trifunović nije osoba sa kojom ćemo na bilo koji način praviti političke saveze, to je čovek koji je svoju komšinicu, baku, nazivao 'droljom', novinarku prostitutkom, za svoje političke protivnike govorio da kriju decu... ali to ne znači da iko ima pravo da ga fizički ugrožava", rekao je Vučić.

On je rekao da po onome što je vidio u istraživanju, PSG i mnoge druge partije biće u parlamnetu i tamo će imati priliku da pokažu šta misle, i da se borba sa ulice prenese u parlament.

Bonus video: