Tramp čestitao godišnjicu nezavisnosti Kosova

"I dok vaša zemlja ulazi u drugu deceniju državnosti, Sjedinjenje Američke Države su posvećene tome da pomognu Kosovu da izgradi jake temelje zajedničkih, demokratskih principa regionalne saradnje i vladavine prava", naveo je Tramp
5 komentar(a)
Greg Delavi, Hašim Tači, Foto: President-ksgov.net
Greg Delavi, Hašim Tači, Foto: President-ksgov.net
Ažurirano: 13.02.2018. 12:59h

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp, uputio je čestiku predsjedniku Kosova Hašimu Tačiju povodom obilježavanja desetogodišnjice nezavisnosti Kosova.

Tači je primio čestitku preko američkog ambasadora na Kosovu Grega Delavia, prenosi RTR Kosovo.

"U ime američkog naroda čestitam Kosovu desetu godišnjicu nezavisnosti. Tokom posljednjih deset godina, Kosovo je načinilo velike korake u jačanju suvereniteta i multietničke demokratije. U međuvremenu treba uraditi još puno toga, čestitamo vam na vašem napretku. I dok vaša zemlja ulazi u drugu deceniju državnosti, Sjedinjenje Američke Države su posvećene tome da pomognu Kosovu da izgradi jake temelje zajedničkih, demokratskih principa regionalne saradnje i vladavine prava. Postupajući ovako, Kosovo će preduzeti momentalne korake prema integraciji u Zapadnu zajednicu nacija", navodi se u čestitki Trampa i dodaje se "mi gledamo na Kosovo kao na bitnog partnera Sjedinjenih Američkih Država.

"U ovom istorijskom trenutku želim sve najbolje građanima Kosova", navodi se u čestitki.

Bonus video: