HOTI PREMIJER

Izabrana nova vlada Kosova

Novu vladu podržali su i poslanici Srpske liste, što je prethodno u obraćanju u kosovskom parlamentu najavio predsjednik poslaničke grupe Srpske liste, Igor Simić

990 pregleda 0 komentar(a)
Skupština Kosova, Foto: Rtklive.com
Skupština Kosova, Foto: Rtklive.com

Skupština Kosova izglasala je novu vladu na čelu sa Avdulahom Hotijem iz Demokratskog saveza Kosova. Za vladu je glasao 61 poslanik, a 24 je bilo protiv.

Novu vladu podržali su i poslanici Srpske liste, što je prethodno u obraćanju u kosovskom parlamentu najavio predsjednik poslaničke grupe Srpske liste, Igor Simić, prenosi N1.

Kako je ranije objavio Kossev, prema nezvaničnim izvorima, Srpska lista će imati dva ministra u novoj vladi, dok će sadašnji gradonačelnik Sjeverne Mitrovice, Goran Rakić, biti novi ministar Ministarstva za lokalnu samoupravu, kao i zamjenik premijera. Dalibor Jevtić će nastaviti da bude ministar za zajednice i povratak.

Ranije su predstavljena imena budućih ministara u vladi predvođenoj Hotijem - Driton Seljmanaj zamjenik premijera, Agim Veljiu ministar unutrašnjih poslova, Arban Abraši ministar za infrastrukturu, Anton Ćuni ministar odbrane, Vljora Dumoši ministarka kulture, omladine i sporta, Armend Zemaj, ministar zdravlja, Hikmete Bajarami ministarka finansija i Besian Mustafa, ministar poljoprivrede.