"NISMO TOLIKO LUDI DA TAKO RADIMO"

Dodik: Koliko je Borenović Srbin, govori to što je sve prijavio Tužilaštvu BiH

Srpski član Predsjedništva BiH je na sjednici Narodne skupštine Republike Srpske 20. maja za govornicom izjavio da MUP RS prisluškuje telefonske razgovore poslanika opozicije.

7739 pregleda 5 komentar(a)
Dodik, Foto: BETAPHOTO
Dodik, Foto: BETAPHOTO

Srpski član Predsjedništva BiH i lider SNSD Milorad Dodik izvinio se svima koji su shvatili da je ozbiljno govorio o prisluškivanju opozicije.

"Nismo toliko ludi da to tako radimo. Opoziciji se očigledno svidio moj performans. Koliko je Branislav Borenović Srbin, govori to što je sve prijavio Tužilaštvu BiH. Nema problema, odazvaću se", rekao je Dodik, prenijela je regionalna televizija N1.

On je rekao da mu nije problem da da izjavu u vezi sa tim ako ga pozovu iz Tužilaštva BiH, dodajući da se poslanicima opozicije "očigledno svidio taj njegov performans, te da sada podnose prijavu".

"Međutim, jedna stvar je iz toga vidljiva, a to je koliki je Srbin Branislav Borenović, pa prijavu podnosi Tužilaštvu BiH, a ne Republike Srpske, jer vjeruje institucijama na nivou BiH", ocijenio je Dodik.

Srpski član Predsjedništva BiH je na sjednici Narodne skupštine Republike Srpske 20. maja za govornicom izjavio da MUP RS prisluškuje telefonske razgovore poslanika opozicije.

Zatim je prepričao sadržinu telefonskih razgovora članova opozicije.

Izjavio je i da mu sve to dostavlja ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač, te je od njega tražio potvrdu svojih navoda.

Dodik je rekao da neće bezuslovno podržati bilo kog kandidata Stranke demokratske akcije (SDA) za ministra bezbjednosti, dodavši da je došlo vrijeme da se deblokira imenovanje direktora Agencije za istrage i zaštitu (Sipa), koji treba da bude Srbin.

On je ocijenio da je Savjet za sprovođenje mira (PIC) "vještački organ, koji je davno trebalo da nestane, jer je izmišljen u okviru Dejtonskog sporazuma da bi širio strah i upravljao BiH".

"Okuplja određeni broj zemalja, ali ono što on čini je samo da pokrije nelegalni međunarodni kriminal visokih predstavnika, koji su to činili kršeći međunarodni sporazum i Dejtonski ustav", kazao je Dodik.