Vučić: Znam kakvu reakciju moje pismo Kini izaziva na Zapadu, ali se nijesam rasplakao

Vučić je naglasio da je Kina izrazito prijateljska zemlja prema Srbiji, dodajući da zna na kakvu reakciju njegovo pismo izaziva kod nekih zapadnih zemalja, jer "iako nije naročito pamet nije glup"

4094 pregleda 9 komentar(a)
Vučić, Foto: AP Photo
Vučić, Foto: AP Photo

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da zna da njegovo pismo kineskom predsjedniku Siju Đinpingu, povodom donošenja kineskog zakona u vezi sa Hongkongom, nije dobro primljeno u Evropi i Americi, i dodao: "ja vodim politiku nezavisne zemlje koji gleda svoje interese".

"Kako mislite da dobijemo podršku Kine za integritet Srbije a da ne podržimo politiku jedne Kine. Kako mislie da ljudi dobijaju tri godine platu u smederevskoj Železari umjesto da mi bacamo 12 miliona eura mjesečno a da ne podržavate politiku jedne Kine", rekao je Vučić za Televiziju Prva.

Vučić je naglasio da je Kina izrazito prijateljska zemlja prema Srbiji, dodajući da zna na kakvu reakciju njegovo pismo izaziva kod nekih zapadnih zemalja, jer "iako nije naročito pamet nije glup".

"Kada bi mi neko od njih rekao da će da podrži integritet Srbije verujte mi sa lakoćom bismo znali da kažemo sve najljepše o svakoj od tih zemalja. Mi se kristalno jasno nalazimo na evropskom putu, ali imamo i neka ograničenja koja se prije svega tiču očuvanja našeg teritorijalnog integriteta", rekao je Vučić.

On je dodao da se je o mogućoj reakciji tih zemalja ovih dana slušao na više sastanka "i kao što vidite još se nisam rasplakao i ne pada mi na pamet".

"Nasmijan sam zbog dobre budućnosti Srbije", dodao je Vučić, koji je u pismu kineskom predsjedniku naveo da Srbija podržava suverenitet, teritorijalni integritet i nacionalnu bezbjednost Kine.

Bonus video: