Vučić dočekan na Pantovčaku: Počeo razgovor sa Grabar Kitarović

Okupljeni su nosili zastave Hrvatske ali i crnu zastavu sa natpisom "KOS" i "Za dom sprmeni", kao i transparente na kojima je pisalo "Reći ću vam još jednu stvar - zapamtite Vukovar" i "Srbija mora odgovarati za genocid u Hrvatskoj i platiti ratnu odštetu"
87 pregleda 1 komentar(a)
Aleksandar Vučić, Foto: Beta-AP
Aleksandar Vučić, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 12.02.2018. 10:14h

Predjsednik Srbije Aleksandar Vučić sastankom sa hrvatskom predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović počeo je dvodnevnu posjetu Hrvatskoj.

U predsjedničkoj rezidenciji na Pantovčaku Grabar Kitarović je Vučiću priredila svečani doček uz intoniranje državnih himni a potom je počeo sastanak dvoje predsjednika.

Vučić je stigao u Zagreb oko 10.20. Duž trase kojom je stigao do Pantovčaka dočekale su ga zastave Srbije ali i jedan transparent na kome je pisalo "Vučiću tražimo ispriku".

U isto vrijeme na Trgu bana Jelačića u centru Zagreba okupilo se nekoliko stotina ljudi na protestu koji su zbog Vučićeve posjete Hrvatskoj organizovala pojedina udruženja ratnih veterana i udovica.

Protest je bio najavljen ispred sjedišta Vlade i Sabora na Markovom trgu, ali je zabranjen iz bezbjednosnih razloga pa je okuplanje premješteno na centralni gradski trg.

Okupljeni su nosili zastave Hrvatske ali i crnu zastavu sa natpisom "KOS" i "Za dom sprmeni", kao i transparente na kojima je pisalo "Reći ću vam još jednu stvar - zapamtite Vukovar" i "Srbija mora odgovarati za genocid u Hrvatskoj i platiti ratnu odštetu".

Nešto poslije 10 sati u znak protesta zbog posete Vučića ispred sjedišta Srpskog narodnog vijeća u centru Zagreba počeli su da se okupljaju i pristalice vanparlamentarne Autohtone Hrvatske stranke prava koji su najavili protest za 11.00.

Vučić će se hrvatskom predsjednicom razgovarati, kako se očekuje, oko jedan sat, a potom će im se pridružiti i članovi državnih delegacija.

Poslije razgovora na Pantovčaku Vučić se u Vladi Hrvatske sastaje sa premijerom Andrejem Plenkovićem.

Vučić i Plenković, kako je najavljeno, vodiće "tet-a tet" razgovore a članovi državnih delegacija pridružiće im se kasnije na radnom ručku.

Predsjednik Srbije popodne će se sastati i sa predsjednikom Hrvatskog sabora Gordanom Jandrokovićem, a potom će se zajedno sa predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović obratiti učesnicima Privrednog foruma u Hrvatskoj privrednoj komori i posjetiti Mitropoliju zagrebačko-ljubljansku.

Bonus video: