Naslovna "Danasa" izazvala buru, reagovala i Brnabić

Glavna priča u sjutrašnjem broju Danasa je nastavak priče istraživačkog portala KRIK koji su uslikali predsjednikovog sina Danila Vučića u društvu huligana

34432 pregleda 28 reakcija 8 komentar(a)
Brnabić, Foto: BETAPHOTO
Brnabić, Foto: BETAPHOTO

Premijerka Srbije Ana Brnabić osudila je večeras na Tviteru naslovnu stranu "Danasa", koju je vidjela na društvenim mrežama kao najavu sjutrašnjeg broja.

Glavna priča u sjutrašnjem broju "Danasa" je nastavak priče istraživačkog portala KRIK koji su uslikali Danila Vučića, sina predsjednika Srbije Aleksandra Vučića u društvu huligana.

„Stavljanje mete na mladića od 22 godine je, u vašem svijetu, legitimna politička borba. Razvucite ga po Tviteru, upregnite istraživačke tabloide da ga fotografišu dok gleda utakmicu, povežite sa mafijom, samo da bi udarili po njegovom ocu. Vi ste blato protiv koga kažete da se borite“, napisala je Brnabić na Tviteru.

Novinarki KRIK-a Bojani Pavlović sinoć oko deset sati nepoznati muškarac oduzeo je telefon nakon što je fotografisala sina predsjednika Srbije Danila Vučića kako u društvu Aleksandra Vidojevića, huligana bliskog kavačkom klanu, gleda fudbalski derbi.

Poslije kraće rasprave, uz odobrenje Vidojevića, telefon joj je vraćen.

Kako navodi KRIK, incident se dogodio u prisustvu policajaca, koji nisu reagovali.

Pavlović je kazala da je u srijedu uveče fotografisala sina predsjednika Srbije Aleksandra Vučića u društvu pripadnika kavačkog klana i da to pokazuje da njihovi susreti nisu slučajni, "kako su nas uvjeravali nadležni u prethodnim slučajevima kada se o tome pisalo", piše portal Televizije N1.

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) zatražilo je danas da nadležni ograni hitno utvrde ko je presreo novinarku KRIK-a Bojanu Pavlović i oduzeo joj opremu, kao i da je zaštite u obavljanju posla zbog postajanja sumnje da joj je bezbjednost ozbiljno ugrožena.

Udruženje novinara Srbije (UNS) traži da policija utvrdi ko je novinarki KRIK-a Bojani Pavlović sinoć u centru Beograda oduzeo telefon nakon što je ispred kafića fotografisala sina predsjednika Srbije sa vođama navijačkih grupa Aleksandrom Vidojkovićem i Nemanjom Srećkovićem i razjasni sve okolnosti tog incidenta.

Asocijacija onlajn medija (AOM) zatražila je danas da nadležni organi i MUP-a Srbije utvrde identitet osoba koje su sinoć prijetile i oduzele mobilni telefon novinarki KRIK-a, Bojani Pavlović.

Sin predsjednika Srbije, Danilo Vučić ima pravo da na javnom mjestu bude s kim god želi i ima pravo na obezbjeđenje, i tu ništa nije sporno, ali je prijeteći način na koji je novinarki KRIK-a u srijedu uveče u Beogradu oduzet telefon kojim ga je slikala, izjavio je danas advokat Božo Prelević.

Bonus video: