Jeremić: Ako hoćete ili morate na izbore, najpoštenije je da glasate za Vučića

Jeremić je naveo da u nedjelju neće biti izbori, već "masovni performans" kojim ništa neće biti promijenjeno, a NS će se i potom boriti za promjene u Srbiji

12325 pregleda 10 komentar(a)
Jeremić danas u Smederevu razgovarao sa građanima, Foto: Narodna stranka
Jeremić danas u Smederevu razgovarao sa građanima, Foto: Narodna stranka

Predsjednik Narodne stranke (NS) Vuk Jeremić pozvao je danas građane Srbije da u nedjelju, 21. juna, ne izađu na "lažne izbore", a ako to ipak hoće ili moraju, da glasaju za listu predsjednika Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandra Vučića, jer je to - "najpoštenije".

"Za koga god glasali 21. juna, daćete podršku vlasti. Zato je najbolje da ne glasate, ako ste slobodni da napravite izbor. No, ako ipak hoćete, ili možda morate na izbore, jer ste natjerani ili ucijenjeni, onda je najbolje da glasate za Vučića. Ako radite nešto, radite to do kraja i pošteno", rekao je Jeremić novinarima u Smederevu, gdje je razgovarao s građanima, prenijela je NS.

Jeremić je naveo da u nedjelju neće biti izbori, već "masovni performans" kojim ništa neće biti promijenjeno, a NS će se i potom boriti za promjene u Srbiji.

"Za nas, kao stranku, to će biti dobar dan, jer će se tada pokazati da u politici nisu svi isti i da je neko spreman da ispuni obećanje koje je dao - a to u Srbiji nije česta pojava. Mi smo obećali da ćemo bojkotovati izbore i to i činimo", rekao je Jeremić.

Jeremić je najavio da će sjutra u ime NS s predstavnicima OEBS-a "razgovarati u dvorištu kafane", jer su oni tražili da sastanak bude napolju zbog epidemije koronavirusa.

"Rekli su da možemo da se vidimo u bašti. Kada sam pitao zašto u bašti, odgovorili su da su pravila njihovog dolaska da ne ulaze u zatvorene prostore. To znači da je boravak u zatvorenim prostorima u Srbiji rizičan, a to je slučaj sa svim biračkim mjestima", rekao je Jeremić.

Jeremić je ocijenio da će oko 9.000 biračkih mjesta u nedjelju, 21. juna, biti "potencijalna žarišta korona virusa" i da će "građanima na biralištima prije svega biti ugroženo zdravlje".

"Zdravlje je najvažniji razlog zbog kojeg bi tog dana trebalo ostati kod kuće, a potom dolaze i svi politički razlozi", rekao je Jeremić.

Jeremić je danas razgovarao s građanima i na buvljoj pijaci u Smederevskoj Palanci.

"Ljudi su bili neuobičajeno tihi i niko nije odbio naš propagandni materijal. Da sam vlast, bio bih zabrinut", rekao je Jeremić.