Najbogatiji Makedonac u pritvoru

U slučaju nazvanom "Imperija" osumnjičeno je ukupno 13 osoba, među kojima su i bivši direktor državne bezbjednosti Sašo Mijalkov, koji se, uz svog rođaka i bivšeg premijera Nikolu Gruevskog, smatra najmoćnijim čovjekom tokom desetogodišnje vladavine VMRO DPMNE
150 pregleda 0 komentar(a)
Makedonija, lisice, Foto: Shutterstock
Makedonija, lisice, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 10.11.2018. 09:16h

Krivični sud u Skoplju odredio je tridesetodnevni pritvor makedonskom biznismenu Jordanu Kamčevu, koji je prvoosumnjičeni u najnovijoj istrazi Specijalnog tužilaštva za prisluškivane razgovore.

Pritvor je kasno sinoć određen za još četiri osobe, koje su sa najbogatijim Makdoncem po Forbsu, osumnjčeni za više krivičnih djela kao što su zločinačko udruživanje, oštećivanje povjerilaca, prevara, pranje novca, zloupotreba službenog položaja.

Sudija za prethodni postupak je, kako prenose lokalni mediji, pritvor odredio i Nenadu Josifoviću, Zorici Arsovskoj, Cvetanu Pandelskom i Todoru Mirčevskom.

U slučaju nazvanom "Imperija" osumnjičeno je ukupno 13 osoba, među kojima su i bivši direktor državne bezbjednosti Sašo Mijalkov, koji se, uz svog rođaka i bivšeg premijera Nikolu Gruevskog, smatra najmoćnijim čovjekom tokom desetogodišnje vladavine VMRO DPMNE, kao i majka i sestra Jordana Kamčeva.

Prema Specijalnom tužilaštvu, "u toku predistražnog postupka obezbijeđeno je dovoljno dokaza iz kojih proizilazi osnovana sumnja da su ti ljudi u peridu od 2002. do 2013. učinili krivična djela za koje se terete, lično i preko firmi koje su bile, ili su u njihovom vlasništvu".