U Hrvatskoj 11 novooboljelih od koronavirusa

Dosad je testirano 70.995 osoba, od toga 368 u posljednja 24 sata

372 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstok
Ilustracija, Foto: Shutterstok

U Hrvatskoj je u posljednja 24 sata potvrđeno 11 novooboljelih od koronavirusa, saopštio je danas Nacionalni štab civilne zaštite.

Po troje novooboljelih je iz Zagrebačke i Splitsko-dalmatinske županije, po dvoje iz Zagreba i Istarske županije i jedna osoba iz Sisačko-moslavačke.

Od početka epidemije, koronavirus je potvrđen kod 2.269, a oporavila su se 2.142. Umrlo je 107 oboljelih.

Na bolničkom liječenju je devet pacijenata, ali niko nije na respiratoru. Dosad je testirano 70.995 osoba, od toga 368 u posljednja 24 sata.

Premijer Andrej Plenković izjavio je danas na sjednici Vlade da se poslije dužeg zatišja bilježi povećanje broja oboljelih od koronavirusa - od prošlog vikenda više od 20 , većinom slučajeva "uvezenih" iz BiH i Srbije.

On je naveo da su se poslije dva mjeseca ograničenog kretanja svi pomalo opustili, ali da je oprez i dalje neophodan, jer pandemija u svijetu ne jenjava, a povećava se i broj slučajeva u regionu.

Direktor Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Krunoslav Capak, izjavio je da će se u slučaju da se nastavi trend povećanja broja oboljelih, razgovarati o poooštravanju uslova za ulazak putnika iz zemalja iz kojih dolazi najveći broj slučajeva. On je, međutim, rekao da 11 novih slučajeva "nije dramatično".

Bonus video: