Tadić: Vučić uništio politički život

Tadić je kazao i da Vučić, "taj hrabri čovjek, junačina" nije smio građanima prije izbora da kaže šta mu je plan za Kosovo

38875 pregleda 89 reakcija 38 komentar(a)
Boris Tadić, Foto: Betaphoto
Boris Tadić, Foto: Betaphoto

Bivši predsjednik Srbije i lider Socijaldemokratske stranke Boris Tadić ocijenio je da prve projekcije rezultata parlamentarnih izbora pokazuju da je Aleksandar Vučić uništio politički život u Srbiji.

Kazao je i da je jedinstvo opozicije možda nemoguće i da stoga predlaže formiranje jedne velike, nove, snažne opozicione stranke.

Tadić je u izjavi za N1 kazao da situacija u kojoj jedna stranka osvoji 62 odsto glasova, sledeća 10 odsto, naredna 4,5 odsto, a sve ostale ostanu ispod cenzusa, nije normalna i svjedoči o stanju u kojem se Srbija nalazi.

"Vučić je uspio da u potpunusti uništi političko tkivo Srbije", kazao je Tadić ocjenjujući da su rezultati izbora "zakomjerni načinu na koji Vučić koncipira politički život, medijsku atmosferu, rad parlamenta, i primjenjuje tehnike obmanjivanja građana".

"Jedan inženjering nad ljudskim dušama koji nas sve vodi u bezizlaznu situaciju", konstatovao je Tadić.

Mišljenja je i da je jedinstvo opozicije sada možda i nemoguće očuvati, te da se zbog toga zalaže za formiranje jedne nove, velike, snažne opozicione stranke.

Tadić je kazao i da Vučić, "taj hrabri čovjek, junačina" nije smio građanima prije izbora da kaže šta mu je plan za Kosovo.

Bivši predsjednik Srbije očekuje da će se susret koji Ričard Grenel organizuje 27. juna u Vašingtonu odnositi na ekonomiju, i da će "stvoriti maglu" za političke pregovore o nekom vidu razmjene koji slijede.

Bonus video: