sastanak u moskvi

Vučić sa Putinom o Kosovu: Rusija poštuje stavove Srbije

"Suviše je Putin mudar i veliki da bi nešto radio direktno, ali na pametan način umije da ukaže na određene stvari i na tome sam zahvalan", istakao je Vučić

1731 pregleda 0 komentar(a)
Vučić, Foto: MILAN OBRADOVIC
Vučić, Foto: MILAN OBRADOVIC

U Moskvi je danas popodne održan sastanak predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i predsjednika Rusije Vladimira Putina, javlja RTS.

Vučić je rekao da je sa Putinom razgovarao o svim idejama i načinima za rješavanje kosovskog pitanja.

Vučić je kazao da mu je ruski predsjednik na mudar način prenio svoje mišljenje po pitanju Kosova, prije svega, poštujući stavove Srbije.

"Pričali smo o svim idejama u svijetu i načinima za rješavanje kosovskog problema, i, ako mogu tako da kažem, Putin je na jedan mudar način iskazao svoje mišljenje, prije svega, poštujući stavove Srbije. Rusija poštuje Srbiju i tu nema nikakve sumnje", rekao je Vučić na pitanje novinara da li mu je ruski predsjednik savetovao kako dalje da nastupa po pitanju rješavanja kosovskog pitanja na međunarodnoj sceni.

Njemu je, dodaje, bilo važno da čuje Putinove stavove i misli po pitanju Kosova.

"Suviše je Putin mudar i veliki da bi nešto radio direktno, ali na pametan način umije da ukaže na određene stvari i na tome sam zahvalan", istakao je Vučić.

Putin je čestitao Vučiću na izbornoj pobjedi i potvrdio da u oktobru dolazi u posjetu Srbiji.

Između Rusije i Srbije razvijaju se veoma pragmatični i istovremeno dobri politički odnosi, istakao je Putin.

Predsjednik Srbije boravi u dvodnevnoj posjeti Moskvi, gdje će biti gost na odloženoj Paradi pobjede povodom 75 godina od kraja Drugog svjetskog rata.