najveći broj oboljelih od početka pandemije

BiH: Novih 119 slučajeva zaraze

U Federaciji Bosne i Hercegovine (FBiH) je potvrđeno 57 novih slučajeva, a u Republici Srpskoj 62, a ukupan broj oboljelih od početka pandemije u BiH prastao je na 3.795

2006 pregleda 3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Prema posljednjim podacima entitetskih zdravstvenih institucija, u Bosni i Hercegovini je u posljendja 24 sata registrovano 119 osoba pozitivnih na koronavirus, što ej najveći broj oboljelih od početka pandemije. 

U Federaciji Bosne i Hercegovine (FBiH) je potvrđeno 57 novih slučajeva, a u Republici Srpskoj 62, a ukupan broj oboljelih od početka pandemije u BiH prastao je na 3.795.  

Prema podacima Federalnog zavoda za javno zdravstvo u protekla 24 sata (do 12 sati), u Federaciji BiH testirano je 539 uzoraka, od kojih je 57 pozitivnih na c.

Novi slučajevi registrirani su u Tuzlanskom (29), Zeničko-dobojskom (3), Srednjobosanskom (4), Hercegovačko-neretvanskom (5) i Kantonu Sarajevo (16).

U bh. entitetu Republika Srpska u posljednja 24 sata potvrđena su 62 slučaja zaraze koronavirusa, potvrđeno je iz Instituta za javno zdravstvo.

U pitanju je 17 osoba iz Banje Luke, po šest iz Prijedora i Zvornika, pet iz Srpca, četiri iz Teslića, po tri iz Bosanske Dubice, Kotor Varoši i Mrkonjić Grada, po dva u Modriči, Doboju i Laktašima, te po jedno iz Ljubinja, Foče, Milića, Vlasenice, Јezera, Ugljevika, Trebinja, Prnjavora i Kneževa.