Hoti: Predložio sam Grenelu da se sastanak odloži za drugi dan

"Mi kao Kosovo, imamo potrebnu institucionalnu zrelost da bismo prevazišli bilo koju situaciju sa kojom se suočavamo", rekao je kosovski premijer

1174 pregleda 0 komentar(a)
Hoti i Mišel u Briselu, Foto: AP Photo
Hoti i Mišel u Briselu, Foto: AP Photo

Kosovski premijer Avdulah Hoti kaže da je izaslaniku SAD za dijalog Ričardu Grenelu predložio da se sastanak predstavnika Beograda i Prištine, zakazan za subotu u Vašingtonu, "odloži za drugi dan".

Avdulah Hoti, koji se nalazi u svojoj prvoj zvaničnoj posjeti Briselu, povodom predloga optužnice protiv Hašima Tačija, Kadrija Veseljija i drugih pred Specijalnim tužilaštvom za OVK naglašava da "ne treba komentarisati pitanja vezana za pravosuđe već da ih treba u potpunosti poštovati".

"Dijalog nema alternativu. Mi kao Kosovo, imamo potrebnu institucionalnu zrelost da bismo prevazišli bilo koju situaciju sa kojom se suočavamo", zaključio je Hoti, koje je ranije danas objavio da ne može da prisustvuje sastanku 27. juna u Bijeloj kući.

Kaže da je tokom konsultacija sa predstavnikom SAD za dijalog Ričardom Grenelom predložio da se sastanak "odloži za drugi dan".

Kosovski premijer se u Briselu sastao sa predsjednikom Evropskog savjeta Šarlom Mišelom i predsjednikom Spoljnopolitičkog odbora Evropskog parlamenta Dejvidom Mekalisterom.

Predviđeni su i susreti sa predsjednicom Komisije Ursulom fon der Lajen i komesarom za proširenje Oliverom Varheljijem.

Bonus video: