Grenel: Razumijem odluku, pomjerićemo datum

Otkazan sastanak Beograda i Prištine u Vašingtonu: Tači i Hoti ne mogu u SAD

"Uslijed novih dešavanja u Prištini, zbog optužnice koju je predložilo Specijalno tužilaštvo, moram da se vratim u svoju zemlju da se bavim tom situacijom. Obavjestio sam ambasadora Grenela da ne mogu da prisustvujem sastanku 27. juna u Bijeloj kuci", objavio je Hoti na Tviter nalog

9149 pregleda 6 komentar(a)
Grenel, Foto: Beta/AP
Grenel, Foto: Beta/AP

Sastanak Beograda i Prištne u Vašingtonu koji je trebalo da bude održan u subotu, 27. juna je otkazan, prenosi Tanjug.

Specijalni izaslanik američkog predsjednika za dijalog Ričard Grenel objavio je da će uskoro objaviti novi termin sastanka.

Grenel je na tviteru objavio da razumije odluku kosovskog premijera Avdulaha Hotija da ne dođe u Vašington na sastanak i dodao da radi na promjeni datuma sastanka.

"Hvala, premijeru Hotiju. Razumijemo vašu odluku i iščekujem promjenjeni datum sastanka uskoro", napisao je Grenel na Tviteru, uz tvit na kome je Hoti objavio da zbog novonastale situacije u Prišini nakon objavljivanja optužnica protiv predsjednika Kosova Hašima Tačija ne može da prisustvuje sastanku 27. juna u Bijeloj kući.

"Uslijed novih dešavanja u Prištini, zbog optužnice koju je predložilo Specijalno tužilaštvo, moram da se vratim u svoju zemlju da se bavim tom situacijom. Obavjestio sam ambasadora Grenela da ne mogu da prisustvujem sastanku 27. juna u Bijeloj kuci", objavio je Hoti na Tviter nalogu.

Juče je put u Vašington otkazao Hašim Tači nakon što je Specijalni sud za zločine OVK objavio sadržaj prvih predloga optužnica na kojima se nalazi i on i između ostalog Kadri Veselji šefa nekadašnje tajne policije.

Specijani Izaslanik predsjednika SAD za dijalog, Ričard Grenel tada je rekao da će se u Vašingtonu sastati Vučić i Hoti.